«Αξιόπιστο το σχέδιο για την Κύπρο»

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα για την Κύπρο παρέχει ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο σχέδιο για την αντιμετώπιση των σημερινών οικονομικών προκλήσεων της χώρας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. Όπως επισημαίνει, το σχέδιο επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των δύο προβληματικών τραπεζών και προστατεύει πλήρως τις ασφαλισμένες καταθέσεις σε όλες τις τράπεζες.

«Αντιμετωπίζει
το βασικό πρόβλημα του τραπεζικού συστήματος μέσω μιας ξεκάθαρης στρατηγικής που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους και δεν επιβαρύνει υπερβολικά τους Κύπριους φορολογούμενους. Αυτή η συμφωνία παρέχει τη βάση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα, που είναι κλειδί για τη στήριξη της ανάπτυξης».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση του Ταμείου υπογραμμίζεται «θεωρούμε ότι το σχέδιο παρέχει μια διαρκή και πλήρως χρηματοδοτούμενη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος και τα τοποθετεί σε ένα βιώσιμο μονοπάτι για την ανάκαμψη. Οι ομάδες προσωπικού του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων εταίρων θα εργαστούν τώρα για να ολοκληρώσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες», συμπληρώνει.

Επίσης, η κα Λαγκάρντ τονίζει ότι στη βάση αυτή και με την τελική συμφωνία για την αποστολή στην Κύπρο, θα περιμένει να κάνει σύσταση σχετικά με την πιθανή οικονομική στήριξη από το ΔΝΤ στο εκτελεστικό συμβούλιο τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα