Χάκαραν και το FBI!

Το hacking group AntiSec διέρρευσε περισσότερα από 1 εκατομμύριο Apple UDIDs. Κι αν νομίζεται ότι παραβίασε συστήματα της Apple, κάνετε λάθος. Είναι ακόμα χειρότερο. Παραβίασε τον υπολογιστή πράκτορα του FBI.

Ο λόγος που δημοσίευσαν οι AntiSec τη συγκεκριμένη λίστα ήταν για να αφυπνίσουν τους πολίτες

σχετικά με τις υποψίες που υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό ότι το FBI έχει αναπτύξει ένα σύστημα παρακολούθησης των πολιτών.

Αν μάλιστα συνδέσουμε τον τίτλο του εν λόγω αρχείου με το γνωστό ακρωνύμιο NCFTA, μάλλον μιλάμε για μία σύμπραξη ιδιωτών και κρατικών φορέων στις ΗΠΑ με τίτλο Nation Cyber-Forensics & Training Alliance, με σκοπό την διερεύνηση κυβερνοεγκλημάτων...

Στην αρκετά λεπτομερή δήλωση των AntiSec, γίνεται σαφής αναφορά σε στελέχη του FBI που προσπαθούν να «πείσουν» χάκερς να συμπλεύσουν με την κυβέρνηση ενάντια στο κυβερνοέγκλημα και δηλώνουν μάλιστα πως η συγκεκριμένη διαρροή έγινε για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να το πατάξει...

Σαφέστατες αναφορές γίνονται μάλιστα και στις περιπτώσεις των Jeremy Hammond και Bradley Manning για τον ακτιβισμό τους και το γεγονός ότι κρατούνται από τις ΗΠΑ αδίκως, για εγκλήματα κατά της χώρας, όταν το μόνο που έκαναν ήταν να «ξεσκεπάσουν» απόρρητες δράσεις.

Και ένα παράξενο αίτημα...  Οι AntiSec δηλώνουν πως δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε καμία περεταίρω δήλωση, πριν ο δημοσιογράφος του οργανισμού Gawker, Adrian Chen (Gizmodo, Gawker, io9, LifeHacker κ.α.) εμφανιστεί  φωτογραφημένος φορώντας φουστίτσα μπαλαρίνας και ένα παπούτσι στο κεφάλι του, και η φωτογραφία αυτή να μείνει στην αρχική σελίδα του Gawker.com για μία ολόκληρη μέρα! Ο λόγος γι αυτό το αίτημα, δεν μας είναι πολύ γνωστός.

Αυτό που σίγουρα καταφέρνουν οι AntiSec, πάντως, είναι να αποδείξουν ότι οι αρχές παρακολουθούν τους πολίτες και το περίφημο TrapWire, έχει δρομολογηθεί.

Πηγή: Digitallife.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα