Χαμηλή «πτήση» στα ιταλικά spreads

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2011 υποχωρεί την Τρίτη το ιταλικό spread μετά την ανακούφιση που προσέφερε η έγκριση του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας από το χθεσινό Eurogroup, απομακρύνοντας προς το παρόν τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης
συναντήθηκαν χθες στις Βρυξέλλες και ενέκριναν το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ύψους 130 δισ. ευρώ, διασφαλίζοντας την αποπληρωμή των ομολόγων που λήγουν στις 20 Μαρτίου. Στόχος του νέου πακέτου είναι η μείωση του ελληνικού χρέους στο 120,5% του ΑΕΠ έως το 2020.

«Σίγουρα, η γενικότερη εικόνα παραμένει ανεπηρέαστη - και αυτή είναι πως η λιτότητα αποδυναμώνει την ανάπτυξη σε τέτοιο βαθμό που αυτοί οι νέοι στόχοι θα αποτύχουν σε σημαντικό βαθμό διασφαλίζοντας πως αυτό το πακέτο θα είναι το επόμενο και όχι το τελευταίο πακέτο διάσωσης, ενώ αποτελεί απλώς το πρώτο κύμα αναδιαρθρώσεων», σχολιάζουν σε report τους οι αναλυτές της Rabobank.

Ειδικότερα, η διαφορά της απόδοσης των δεκαετών ιταλικών ομολόγων έναντι του γερμανικού ομολόγου βάσης bund, υποχωρεί στις 342 μ.β. την Τρίτη, κατά 8,50 μ.β. χαμηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας. Την ίδια στιγμή, πτωτικά κινούνται και τα spreads Ελλάδας, Πορτογαλίας και Ισπανίας στις 3.156 μ.β. (-29,80 μ.β.), 1.027 μ.β. (-0,60 μ.β.) και 311 μ.β. (-6,30 μ.β.), αντίστοιχα.

Αντίθετα, αισθητή άνοδο καταγράφει αυτή την ώρα το ιρλανδικό spread διαμορφούμενο στις 623 μ.β., κατά 47,10 μ.β. υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα