Δεν σχολιάζει ο Ντράγκι τον ρόλο της ΕΚΤ

Χωρίς να σχολιάσει τον ρόλο της ΕΚΤ στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, έφυγε νωρίς το πρωί από το Eurogroup o Μario Draghi, αφήνοντας τους υπουργούς οικονομικών να ανακοινώσουν ότι, τα κέρδη από τις επενδύσεις της ΕΚΤ στα ελληνικά κυβερνητικά ομόλογα θα μοιραστούν στα κράτη μέλη για την περαιτέρω βελτίωση της βιωσιμότητα
του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα κέρδη από τις επενδύσεις της ΕΚΤ στα ελληνικά κυβερνητικά ομόλογα θα μοιραστούν στις εθνικές κεντρικές τράπεζες, ενώ τα κέρδη των εθνικών τραπεζών θα περάσουν στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης. Ενώ μέρος από τα κέρδη αυτά θα κατανεμηθεί στα κράτη μέλη για την περαιτέρω βελτίωση της βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί δημοσίως για την συμμετοχή της ΕΚΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Παρά το γεγονός ότι, χαιρέτισε την συμφωνία στο δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Αθήνα, αρνήθηκε μετά το πέρας των συνομιλιών να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αναφορικά με την  στάση της ΕΚΤ.
 
Παραμένει ασαφές κατά πόσον τα χαρτοφυλάκια επενδύσεων των εθνικών κεντρικών τραπεζών είναι ευάλωτα στις απώλειες από τα ελληνικά ομόλογα. 
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα