Χονγκ Κονγκ: Ευθύνες στους καπετάνιους

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία απαγγέλθηκαν σήμερα εις βάρος των καπετάνιων δύο πλοίων σε σχέση με το ναυτικό δυστύχημα που σημειώθηκε πέρυσι και στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους -- το χειρότερο ναυτικό δυστύχημα που σημειώνεται στην πόλη εδώ και δεκαετίες.

Οι δύο καπετάνιοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 2.600 δολαρίων έκαστος υπό τον όρο ότι δεν θα φύγουν από το Χονγκ Κονγκ. Η υπόθεση θα δικαστεί στις 9 Μαϊου.

Το απόγευμα της 1ης Οκτωβρίου 2012, οχηματαγωγό πλοίο συγκρούστηκε

με ρυμουλκό έξω από τον Χονγκ Κονγκ με αποτέλεσμα να βυθιστεί το πρώτο. Στο οχηματαγωγό επέβαιναν περισσότεροι από 120 άνθρωποι που θα παρακολουθούσαν θέαμα με πυροτεχνήματα στο λιμάνι της Βικτόριας, στο πλαίσιο φεστιβάλ.

Το ρυμουλκό ανήκε στην εταιρεία Hongkong Electric, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο πλουσιότερος άνδρας στο Χονγκ Κονγκ, ο Λι Κα-σινγκ.

Το Χονγκ Κονγκ είναι ένα από τα λιμάνια με την μεγαλύτερη κίνηση κι ενώ τα ναυτικά δυστυχήματα σπανίζουν εκεί έχει γίνει εξαιρετικά πολυσύνχαστο με τουριστικά πλοιάρια να μεταφέρουν διαρκώς επιβάτες στον γειτονικό "παράδεισο" των τυχερών παιχνιδιών, το Μακάου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα