Χρόνια πολλά Bill Gates!

O Bill Gates, πρώην CEO της Microsoft και για πολλά χρόνια πρώτος στην λίστα των πλουσιώτερων ανθρώπων του περιοδικού Forbes, γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1955, στην πολιτεία της Washington στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είτε το θέλουμε, είτε όχι, μπορεί να ισχυριστεί ότι συνέβαλε κατά πολύ στον τρόπο

που αντιλαμβανόμαστε την τεχνολογία. Συν-ίδρυσε την Micro-Soft το 1975, μαζί με τον Paul Allen και οι δύο μαζί αποφάσισαν πως η παύλα στην μέση πρέπει να φύγει, την αμέσως επόμενη χρονιά.

Λέγεται, πως για πολλά χρόνια ο Bill Gates, έγραφε κώδικα, παράλληλα με τις επιχειρηματικές ενασχολήσεις που αφορούσαν την εταιρία του. Μάλιστα, λέγεται, πως διάβαζε ότι κώδικα γραφόταν στην Microsoft, γραμμή προς γραμμή και έκανε μόνος του διορθώσεις. Υποθέτουμε πως αυτό γινόταν μέχρι κάποια χρονική στιγμή που θα προλάβαινε πρακτικά να το κάνει...

Το 2000 ανακοίνωσε την πρόθεσή του να πάψει να είναι CEO και να επικεντρώσει την προσοχή του στο φιλανθρωπικό έργο του ιδρύματος «William & Belinda Gates», το οποίο απορροφά και τον περισσότερο χρόνο του.

Να ευχηθούμε χρόνια πολλά στον 56χρονο, πια, Bill Gates με την ελπίδα πως το φιλανθρωπικό του έργο θα πιάσει τόσο τόπο, όσο έπιασαν και τα Windows.

Πηγή: Wired

Keywords
Τυχαία Θέματα