Δεν ταξιδεύουν Βρυξέλλες

Χωρίς τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη το ταξίδι της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, 28-29 Ιουνίου. Την εξέλιξη ανακοίνωσε ο κ. Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον Ευ. Βενιζέλο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι το ταξίδι στην Ευρώπη θα γίνει αμέσως μετά την ανάρρωση του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, ο οποίος έλαβε εξιτήριο από το Αττικό Νοσοκομείο, μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε στο μάτι. «Δεν έχει νόημα να μετάσχουμε στην κυβερνητική αντιπροσωπεία δεδομένου ότι δεν θα είναι ο πρωθυπουργός, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Την πρόταση να υπάρξει κοινή εμφάνιση Βενιζέλου-Κουβέλη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά την ανάρρωσή του, στα κέντρα λήψης αποφάσεων δηλαδή σε Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη, Ουάσιγκτον και μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, διατύπωσαν και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους προέδρους της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, το απόγευμα.

Στην ελληνική αποστολή για τη Σύνοδο Κορυφής συμμετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαννιάς, καθώς ο Βασίλης Ράπανος εξακολουθεί να νοσηλεύεται, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Δεν θα ληφθούν αποφάσεις που αφορούν την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα