«Δεν υπάρχει ζήτημα χρεοκοπίας»

Ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε πως με τη συμφωνία του Eurogroup, η Ελλάδα δένεται άρρηκτα με το ευρώ, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Ο υπ. Οικονομικών υπογράμμισε πως δεν υπάρχει ζήτημα χρεοκοπίας και ότι η χώρα είναι βιώσιμη ως οικονομία.

Επανέλαβε πως οι εταίροι της χώρας δεσμεύτηκαν για τη στήριξη της Ελλάδας

και μετά τη λήξη του νέου προγράμματος στο τέλος του 2014 και πως πρέπει να γίνουν οι απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς δισταγμούς και καθυστερήσεις. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στο να πέσουν οι τιμές και πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και θεσμοί πρέπει να βοηθήσουν την πραγματική οικονομία.

Για το πότε θα έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η χώρα δεν παράγει αλλά εισάγει, κάνοντας λόγο για «ένα κράτος που έχει διαμορφώσει έναν ιστό διαπλοκής με την οικονομία και αυτό καταπνίγει κάθε παραγωγική δραστηριότητα».

«Με το πακέτο στήριξης θα αλλάξουν τα επίπεδα ρευστότητας από τις τράπεζες», είπε ο κ. Βενιζέλος και σημείωσε πως με τα χρήματα που θα δοθούν στην Ελλάδα θα πληρωθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε επιχειρήσεις και πολίτες.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα