Διαδικτυακή πύλη για τους μετανάστες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε σήμερα τη «Διαδικτυακή Πύλη της ΕΕ για τη Μετανάστευση», έναν ιστότοπο που παρέχει πρακτικές πληροφορίες για τους υπηκόους τρίτων χωρών που θα ήθελαν να εγκατασταθούν στην ΕΕ. Ο ιστότοπος αυτός, ec.europa.eu/immigration, απευθύνεται επίσης σε μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην ΕΕ και θα ήθελαν να εγκατασταθούν σε κάποιο άλλο κράτος μέλος.

Η Διαδικτυακή Πύλη της ΕΕ για τη Μετανάστευση αποτελεί την πρώτη πηγή επίκαιρων και πρακτικών πληροφοριών για τις διαδικασίες και τις πολιτικές

της ΕΕ και των κρατών-μελών σχετικά με τη μετανάστευση. Εργαζόμενοι, ερευνητές, σπουδαστές ή άτομα τα οποία επιθυμούν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους που βρίσκονται ήδη στην ΕΕ, μπορούν να βρουν πληροφορίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους σχετικά με το συγκεκριμένο κράτος- μέλος στο οποίο επιθυμούν να εγκατασταθούν.

Η Διαδικτυακή Πύλη περιλαμβάνει επίσης απευθείας συνδέσμους με τους δικτυακούς τόπους των εθνικών αρχών που είναι αρμόδιες για τη μετανάστευση. Οι χρήστες μπορούν επίσης να βρουν σε αυτήν σαφείς πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους ή να πληροφορηθούν εάν χρειάζονται θεώρηση για την είσοδό τους στην ΕΕ.

Η Διαδικτυακή Πύλη της ΕΕ για τη Μετανάστευση ενημερώνει σχετικά με τους τρόπους νόμιμης εισόδου στην ΕΕ και εξηγεί τους κινδύνους που συνεπάγεται η παράνομη μετανάστευση, όπως η εμπορία ανθρώπων και η λαθραία μεταφορά μεταναστών. Οι μετανάστες και όσοι επιθυμούν να μεταναστεύσουν, θα βρουν επίσης έναν εκτενή κατάλογο με τα στοιχεία επικοινωνίας κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων που μπορούν να τους βοηθήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα