«Διάφανο» αυτοκίνητο

Μόνο σε κινηματογραφική ταινία θα μπορούσαμε να δούμε το επίτευγμα Ιάπωνα ερευνητή, ο οποίος μάλλον είχε δει την ταινία του James Bond, «Πέθανε μια Άλλη Μέρα». Ο επιστήμονας, μπήκε στην λογική να δημιουργήσει κάτι, που για πολλούς ανήκει στην φαντασία!

Ο Ιάπωνας αναπτύσσει ένα σύστημα που θα διευκολύνει τον οδηγό ενός αυτοκινήτου να παρκάρει εύκολα και χωρίς να γδάρει ούτε και λίγο το αυτοκίνητό του.

Το σύστημα θα προβάλει στον οδηγό τι υπάρχει στον χώρο γύρω και κυρίως πίσω από το αυτοκίνητο στο σημείο που ο

οδηγός θέλει να παρκάρει. Η προβολή θα γίνετε στο πίσω κάθισμα το οποίο θα γίνεται «διάφανο» και έτσι ο οδηγός θα βλέπει οτιδήποτε πιθανώς βρίσκεται ή κινείται πίσω από το όχημα και δεν είναι ορατό από τον καθρέφτη του, για παράδειγμα ένα παιδί, κάποιο ζώο, ένα εμπόδιο κλπ. Ετσι θα μπορεί να παρκάρει γρήγορα, με ακρίβεια και ασφάλεια.

Ενα ανάλογο σύστημα που έκανε το αυτοκίνητο διάφανο εμφανίστηκε στην ταινία του Τζέημς Μποντ «Πέθανε Μια Άλλη Μέρα» με τον Πιρς Μπρόσναν σε μια εντυπωσιακή σκηνή πάνω σε παγωμένη επιφάνεια. Ηδη μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτό το σύστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα