Διακοπές με ανταλλαγή

Νέες τάσεις και νέες... συνήθειες για τους Έλληνες, που μέχρι σήμερα ήταν οπαδοί των «παραδοσιακών» διακοπών. Η ανταλλαγή κατοικιών μπορεί να υπάρχει εδώ και 50 χρόνια στο εξωτερικό, και να λειτουργεί μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, τα πρώτα όμως αμιγώς ελληνικά site είναι πλέον γεγονός και υπόσχονται δωρεάν διαμονή εν μέσω οικονομικής κρίσης για όσους Έλληνες δε διαθέτουν το απαραίτητο ρευστό.

Η ιδέα ξεκίνησε κάπως έτσι: Πριν από τρία χρόνια, οι ιδρυτές του www.elladahomeexchange.gr
αγόρασαν ένα σπίτι στη Σύρο κι επειδή δεν είχαν τη δυνατότητα να πηγαίνουν πολλές φορές το χρόνο, αποφάσισαν να εγγραφούν σε ένα ξένο site ανταλλαγής εξοχικών κατοικιών και να το ανταλλάξουν. Αυτή ήταν και η αφορμή για το ξεκίνημα του www.elladahomeexchange.gr. Πρόκειται για ελληνικό ιστότοπο όπου όσοι διαθέτουν εξοχικά στην Ελλάδα, ακόμη και Έλληνες ομογενείς, μπορούν να τα «ανεβάσουν» στο site και να τα ανταλλάξουν με άλλους ιδιόκτητες εντελώς δωρεάν. Η ανταλλαγή δεν είναι απαραίτητο να είναι ταυτόχρονη, αφού τα σπίτια δεν αποτελούν μόνιμη κατοικία - για παράδειγμα, ο ένας ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει την αρχή της καλοκαιρινής περιόδου και ο άλλος το φθινόπωρο.

Διεθνώς το μεγαλύτερο site είναι το www.homeexchange.com , με 50.000 μέλη περίπου και εκατομμύρια ανταλλαγών που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Ο μέσος όρος ηλικίας που προτιμούν την ανταλλαγή κατοικιών για τις διακοπές τους είναι τα 40, άνθρωποι, κυρίως οικογενειάρχες, που αγαπούν τα ταξίδια, με μόρφωση και μέση ή ανώτερη οικονομική κατάσταση.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ειδικά για όσους αγαπούν τα ταξίδια αλλά δε διαθέτουν και την απαραίτητη οικονομική άνεση, ο συγκεκριμένος τρόπος διακοπών είναι πολύ φθηνός, αφού η διαμονή είναι εντελώς δωρεάν.

Πώς μπορεί να διασφαλισθεί ο ιδιοκτήτης του σπιτιού από τυχόν ζημιές, φθορές κ.τ.λ.;

Έχει παρατηρηθεί ότι οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες που αποφασίζουν να ακολουθήσουν τον εναλλακτικό αυτό τρόπο διακοπών, δεν προκαλούν φθορές, αφού ανταλλάσσουν και οι ίδιοι τα σπίτια τους, είναι πολυταξιδεμένοι, ενώ ακόμη και στην περίπτωση που υπάρξουν ζημιές πληρώνουν το αντίτιμο. Ούτως ή άλλως, πριν την ανταλλαγή, προηγείται σειρά επαφών μεταξύ των ιδιοκτητών που ανταλλάσσουν χρήσιμες πληροφορίες. Στο εξωτερικό υπάρχει μία κίνηση αυτήν τη στιγμή, όπου εταιρείες που μεσολαβούν για ανταλλαγές εξοχικών, εξετάζουν τις δυνατότητες ασφάλισης των κατοικιών για το διάστημα της ανταλλαγής από ασφαλιστική εταιρεία

Πέραν των εισιτηρίων, η μόνη οικονομική επιβάρυνση είναι το ποσό των 60 ευρώ, το οποίο καταβάλλεται ως ετήσια συνδρομή στο site, προκειμένου οι ιδιοκτήτες να έχουν πρόσβαση σε όλα τα ακίνητα και να επικοινωνούν μεταξύ τους. Η ετήσια συνδρομή σημαίνει αμφίδρομη επικοινωνία με όλα τα μέλη του elladahomeexchange.gr , απεριόριστες ανταλλαγές σπιτιών για ένα ημερολογιακό έτος, δυνατότητα υποστήριξης για εύρεση κατάλληλης κατοικίας προς ανταλλαγή, αλλά και προβολή έως και δύο εξοχικών κατοικιών με την ίδια συνδρ
Keywords
Αναζητήσεις
ανταλαγη διαμερισματων για διακοπες, ανταλλαγεσ katoikivn
Τυχαία Θέματα