Διάλεξη για τον Γιάννη Κουνέλλη στο ΜΚΤ

Με αφορμή τη λήξη της έκθεσης του Γιάννη Κουνέλλη, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργανώνει την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου ώρα 19.00-21.00, μία συνάντηση με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

Στη συνάντηση θα παρουσιαστούν οι σημαντικότερες στιγμές στο έργο του δημιουργού, η σκέψη του πίσω από τα έργα, τα υλικά, οι αγάπες του στην ιστορία της τέχνης, τα ταξίδια του στην τέχνη και οι επιστροφές του σαν αρχή για

νέες αναχωρήσεις, καθώς επίσης αποσπάσματα από συζητήσεις με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου, φωτογραφικό υλικό και βιβλιογραφία. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει περιήγηση στην έκθεση που ολοκληρώνεται στις 8 Οκτωβρίου.
 
Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου είναι εικαστικός. Σπούδασε ζωγραφική (1982-1987) στην Αθήνα, ενώ μεταξύ των ετών 1990-1994 παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια στο Παρίσι στο Centre Georges Pompidou σε ζητήματα εκπαίδευσης παιδιών και νέων στη σύγχρονη τέχνη. Ανέπτυξε πλούσια παιδαγωγική δραστηριότητα σε θέματα σύγχρονης τέχνης, επιμελείται και παρουσιάζει εκπομπές για τα εικαστικά στην ΕΡΤ, οργανώνει κύκλους διαλέξεων με θέμα τους σύγχρονους εικαστικούς καλλιτέχνες, ενώ δουλεύει συστηματικά για τη δημιουργία αρχείου της σύγχρονης εικαστικής σκηνής.

Κόστος συμμετοχής: 10€
Φίλοι Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης: 8€

Δηλώσεις συμμετοχής:
στείλτε ηλεκτρονικά την αίτηση σας εδώ
ή τηλεφωνικά στο 210-7228321-3 (Χριστίνα Κορατζάνη)

Keywords
Τυχαία Θέματα