Διαμαρτυρίες για το κάψιμο του Κορανίου

Εκατοντάδες οπαδοί του ριζοσπάστη ηγέτη Μοκτάντα Σαντρ διαδήλωσαν σήμερα στο Ιράκ διαμαρτυρόμενοι για τη χειρονομία ενός αμφιλεγόμενου Αμερικανού πάστορα να κάψει αντίτυπα του Κορανίου και μία αναπαράσταση του προφήτη Μωάμεθ στη Φλόριδα.

Η διαδήλωση διοργανώθηκε στην Κούφα, 145 χλμ από τη Βαγδάτη. «Όχι στο Ισραήλ, όχι στην Αμερική, Ναι στο Ισλάμ» φώναζαν οι διαδηλωτές,

οι οποίοι κρατούσαν μία επιγραφή που έλεγε: «απαιτούμε μέτρα κατά οποιουδήποτε προσβάλλει το Ισλάμ, όπου και να βρίσκεται».

«Οι μουσουλμάνοι οφείλουν να ξεσηκώνονται αποφασιστικά ενάντια σε όσους προσβάλλουν τα ιερά και όσια του Ισλάμ και πάνω απ' όλα το Κοράνι και τον προφήτη Μωάμεθ», φώναξε ο διαδηλωτής Άχμεντ αλ Κάαμπι.

Παρόμοια διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στο σιιτικό προάστιο Σαντρ Σίτι στη Βαγδάτη.

Ο Τέρι Τζόουνς, γνωστός για αυτού του είδους τις προκλητικές ενέργειες, έρριψε στην πυρά το περασμένο Σάββατο στη Φλόριδα αντίτυπα του Κορανίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτηση ως αποστάτη του Ιρανού πάστορα Γιουσέφ Νανταρκχανί, για τον οποίον πολλές δυτικές χώρες αναρωτιώνται μην τυχόν και έχει εκτελεσθεί ήδη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα