Ο Θ. Παφίλης στον ΑΘΗΝΑ984

O επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κ.Κ.Ε., Θανάσης Παφίλης, μίησε στις 4/5 στην εκπομπή του «ΑΘΗΝΑ 9.84» «Αγορά αξιών» με το Νίκο Καρούτζο. Μεταξύ άλλων είπε:
Δημοσιογράφος: Σας κατηγορούν και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ότι παίζετε το παιχνίδι της συγκυβέρνησης και των δύο μεγάλων κομμάτων, με την πολιτική που ασκείτε τις τελευταίες μέρες.

Θ. Παφίλης: «Μάλλον είχαν τον εαυτό τους απέναντι στον
καθρέφτη και το έλεγαν αυτό. Γιατί αυτοί παίζουν το παιχνίδι των δύο μεγάλων κομμάτων. Γιατί κοροϊδεύουν τον κόσμο. Και οι δύο. Κοροϊδεύουν τον κόσμο κυριολεκτικά και το εννοώ ό,τι λέω, και οι δύο, γιατί εστιάζουν το θέμα στο μνημόνιο ή μη-μνημόνιο και στην επαναδιαπραγμάτευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και λέω γιατί κοροϊδεύουν. Πρώτον, το μνημόνιο, ως μνημόνιο εφαρμόζεται βεβαίως στην Ελλάδα. Τα μέτρα του μνημονίου είναι τα ίδια που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες σήμερα. Κρύβουν λοιπόν την αιτία της κρίσης, την μετατοπίζουν στο μνημόνιο, που είναι αποτέλεσμα και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από την βασική αιτία της κρίσης που είναι η κρίση του ίδιου του συστήματος... Δεύτερον, κοροϊδεύουν τον κόσμο, γιατί τι του λένε; Του λένε ότι λένε -για αυτό λέω ότι υπηρετούν τον δικομματισμό- και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και άλλοι. Τι λένε δηλαδή; Ότι θα πάμε αύριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση. Αυτό δε λένε όλοι; Εμείς λέμε ότι η επαναδιαπραγμάτευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταρχήν, αν γίνει, δεν πρέπει να είναι σε όφελος του λαού... Λένε λοιπόν θα πάμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αύριο το πρωί -ας υποθέσουμε ότι κάνουν αντιμνημονιακή κυβέρνηση- και θα πουν ότι "ξέρετε καταγγέλλουμε το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση" και θα τους πει η Ευρωπαϊκή Ένωση "δεν συμφωνώ, δεν σας χρηματοδοτώ δεν κάνω τίποτα". Τι θα κάνουν; Εμείς απαντάμε ότι θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι μπορούμε σαν χώρα και να σταθούμε και ότι μπορεί η χώρα να απογειωθεί κυριολεκτικά, εάν αξιοποιήσει τον πλούτο που έχει και τη στρατηγική της θέση στο χάρτη. Αυτοί τι λένε; Ότι θα ξαναπάμε πάλι να παλέψουμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αλλάζει. Τρίτη και μεγάλη απάτη και κοροϊδία απέναντι στον ελληνικό λαό, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζει. Τι αλλάζει; Επειδή βγαίνει ο Ολάντ; Έβλεπα πριν στις ειδήσεις τον Ολάντ και τον Σαρκοζί. Θα σας το πω ευθέως, τι έβλεπα εκείνη τη στιγμή. Έβλεπα τον Σαρκοζί να είναι Βενιζέλος, που έλεγε ότι έσωσε τη χώρα και δεν έφτασε στην κρίση, και τον Ολάντ να είναι Σαμαράς, που έλεγε ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη. Ποια είναι η τραγωδία εδώ; Για αυτό λέω ότι κοροϊδεύουν, ότι ο Ολάντ μιλούσε και εξ ονόματος του συνεταίρου, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. της γαλλικής Αριστεράς δηλαδή...».

Δημοσιογράφος: Μόνο που αυτή τη στιγμή όμως το Κ.Κ.Ε. δεν μπορεί να κυβερνήσει όπως δείχνουν τα πράγματα. Ποια είναι η λύση για αυτή τη χώρα; Ποιος πρέπει να κυβερνήσει αυτή τη χώρα; Λέτε να κυβερνήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα που είναι πιο τίμια και λένε τι θα κάνουν; Ποιος θα κυβερνήσε
Keywords
Τυχαία Θέματα