Διαρροές πριν τη ψηφοφορία

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο στην ολομέλεια της βουλής, όπου σε κλίμα έντασης συζητείται το νομοσχέδιο για το νέο Μνημόνιο. Έξι βουλευτές του ΠαΣοΚ με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Χ. Καστανίδη, ξεκαθάρισαν ότι, δεν θα παραστούν στην ψηφοφορία, ενώ η Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι θα το καταψηφίσει.Περισσότεροι

από είκοσι βουλευτές του ΠαΣοΚ και της ΝΔ έχουν ήδη διαμηνύσει πως θα καταψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο, παρά τους χθεσινούς δραματικούς τόνους που χρησιμοποίησαν οι αρχηγοί των δύο κομμάτων και την προσπάθεια επιβολής κομματικής πειθαρχίας. Ζητούμενο παραμένει τι θα πράξουν οι τρεις βουλευτές του ΛΑΟΣ (Βορίδης, Γεωργιάδης και Πλεύρης). Ξεκάθαρο «όχι» έχουν πει το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ θα υπερψηφίσει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Η βουλευτής Β' Αθηνών, Λούκα Κατσέλη, δήλωσε ότι πρόκειται να καταψηφίσει το Νομοσχέδιο στη Βουλή, επεξηγώντας ότι «η αρνητική μου ψήφος στο υπό συζήτηση Νομοσχέδιο εκφράζει την πεποίθησή μου ότι τα μέτρα οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής που ενσωματώνονται στο παρόν Νομοσχέδιο αντιστρατεύονται την επιδίωξη εξόδου της χώρας από τη σημερινή κρίση υπερχρέωσης που αποτελεί ύψιστο δημόσιο και εθνικό συμφέρον».

Την πρόθεσή της να υπερψηφίσει τα μέτρα του νέου μνημονίου επανέλαβε από το βήμα της Βουλής η ανεξάρτητη βουλευτής και αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η χώρα μπορεί να σωθεί, όχι όμως ψηφίζοντας μόνον την δανειακή σύμβαση και προσπαθώντας να αποφύγουμε όλα τα άλλα μέτρα που είναι, ή δεν είναι μέσα σ' αυτήν>> ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία και υπογράμμισε ότι οι βουλευτές δεν είχαν χρόνο να μελετήσουν το κείμενο της νέας δανειακής σύμβασης.

Υπέρ της ονομαστικής ψηφοφορίας τάχθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας. Με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία ζήτησε να εγκριθεί η νέα σύμβαση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας.

Keywords
Τυχαία Θέματα