Διαθεσιμότητα για όλους αν δεν σταλούν οι λίστες

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα προχωρήσει στην ένταξη όλων των υπαλλήλων αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ακόμα και εκείνων που εξαιρούνταν από την απόφαση, εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ανταποκριθούν άμεσα στην αποστολή των στοιχείων των υπαλλήλων, αναφέρεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης. Σημειώνεται πως την περασμένη Δευτέρα έληξε η προθεσμία αποστολής των στοιχείων των
υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

«Είναι, καθήκον της Πολιτείας να στηρίξει τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεν είναι αντίπαλοι, αλλά βασικοί συνεργάτες της κεντρικής κυβέρνησης στην εθνική προσπάθεια για την υπέρβαση της κρίσης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Υπέρ της κινητικότητας, αλλά κατά της αποστολής λιστών με ονόματα υπαλλήλων που μετακινούνται με το μέτρο της διαθεσιμότητας, τάχθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κώστας Ασκούνης. Όπως τόνισε, «δεν θα συνηγορήσουμε στη διαδικασία. Δεν θα γίνουμε το άλλοθι της δικής τους αδυναμίας. Τα στοιχεία υπάρχουν στο υπουργείο».

Την ίδια ώρα την, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με καταλήψεις κτηρίων, αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.  
Keywords
Τυχαία Θέματα