Διεργασίες και απολογισμός σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Ανοίγει η συζήτηση για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ λίγο μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και με το βλέμμα στα χαμηλά ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο κόμμα. Προς το παρόν, τα περισσότερα στελέχη αφήνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ,
του οποίου η θητεία τυπικά ολοκληρώθηκε στις 11 Νοεμβρίου. Στη ΝΔ, συνεδριάζει στη μία το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, στην οποία αναμένεται να γίνει απολογισμός των τελευταίων δέκα ημερών που κατέληξαν στη συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου δείχνει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, ενώ το επιτελείο του προετοιμάζει πρόγραμμα περιοδειών.

 Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Ο Γ.Παπανδρέου πρέπει να κάνει τον απολογισμό του και να τον εκθέσει δημοσίως. Τα υπόλοιπα θα τα προχωρήσουμε μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες. Υποχρεωτικά θα πρέπει να τρέξουν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ».
Σε άλλο μήκος κύματος, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου επισήμανε ότι οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν άνοιγμα εσωκομματικών μετώπων και εξέφρασε την άποψη ότι «κάποιοι βιάζονται, ενώ θα έπρεπε να είναι πιο σεμνοί».

Στη ΝΔ τώρα, στη συνεδρίαση της ΚΟ, ο Αντώνης Σαμαράς θα υποστηρίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η πολιτική του κόμματος δεν αλλάζει, ότι το κόμμα δεν συγκυβερνά, και θα εξηγήσει ότι η στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν το τελικό αποτέλεσμα μίας συνολικής στρατηγικής, αφού ο κ. Παπανδρέου «έθεσε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή παρουσία της χώρας με το δημοψήφισμα που εξήγγειλε». Η ΝΔ θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση απειλώντας με διαγραφές όσους βουλευτές πράξουν το αντίθετο.

Οδηγίες προς τα κυβερνητικά στελέχη που προέρχονται από τον ΛΑΟΣ, καθώς και τη διαβεβαίωση ότι το κόμμα θα τους στηρίξει στο έργο τους έδωσε χθες ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Υπενθύμισε ότι ισχύουν οι προϋποθέσεις τις οποίες έθεσε μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο: «Όχι περαιτέρω μειώσεις των μισθών, Όχι εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, Όχι στο πλιάτσικο, αλλά στην αξιοποίηση της περιουσίας».
Keywords
Τυχαία Θέματα