Διεθνής κατακραυγή

Παγκόσμια κατακραυγή για τον χαμό της Αμερικανίδας πολεμικής ανταποκρίτριας των Sunday Times Μαρί Κόλβιν και του Γάλλου φωτορεπόρτερ του Paris Match, Ρεμί Οσλίκ, που σκοτώθηκαν στη διάρκεια των ανηλεών βομβαρδισμών της πόλης Χομς.
Έντονη καταδίκη από ΕΕ και Λευκό Οίκο. Για δολοφονία έκανε λόγο ο Νικολά Σαρκοζί, τονίζοντας ότι η εποχή Άσαντ πρέπει να τελειώσει.

«Μια στρατιωτική επέμβαση ίσως είναι

η μόνη λύση» λέει το αντικαθεστωτικό Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, ενώ το ενδεχόμενο επέμβασης απορρίπτει εκ νέου η Ρωσία, η οποία εκφράζει τη διαφωνία της και με τη γαλλική πρόταση για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Συρία με το σκεπτικό ότι η ενέργεια «θα μπορούσε να επιδεινώσει τη σύγκρουση».

Παρίσι και το Λονδίνο απαίτησαν τρεις άλλοι δυτικοί δημοσιογράφοι που τραυματίστηκαν από το βομβαρδισμό κτιρίου στη Χομς να τύχουν επειγόντως της ιατρικής φροντίδας που χρειάζονται.

Εξάλλου, η Χομς μετά το τελευταίο 24ωρο περισσότερους από 80 νεκρούς, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 90.000 άνθρωποι βρίσκονται ακόμα στη συνοικία Μπάμπα Αμρ που βομβαρδίζεται ακατάπαυστα.

«Ζούμε με το φόβο της σφαγής» ήταν ο τίτλος της τελεταίας ανταπόκρισης της Μαρί Κόλβιν για τη Sunday Times

Keywords
Τυχαία Θέματα