Δημαρχία Λονδίνου VS διαδηλωτών

Η δημαρχία του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφύγει ξανά στη δικαιοσύνη με στόχο να εκδιώξει τους διαδηλωτές του κινήματος Occupy LSX (London Stock Exchange-"Καταλάβατε το χρηματιστήριο του Λονδίνου"), οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί εδώ και ένα μήνα μπροστά από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου.

"Είχαμε αναστείλει την προσφυγή στη δικαιοσύνη πριν από δύο εβδομάδες για να συζητήσουμε με τους διαδηλωτές

για τη μείωση του αριθμού των σκηνών και για μία πιθανή ημερομηνία αποχώρησής τους, όμως αυτό δεν οδήγησε πουθενά", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Στιούαρτ Φρέιζερ, αξιωματούχος της δημαρχίας υπεύθυνος για τη συνοικία Σίτι, το οικονομικό κέντρο του Λονδίνου, όπου έχουν εγκατασταθεί οι διαδηλωτές.

"Δυστυχώς τώρα που απέρριψαν μία πρότασή μας που είχε στόχο να τους επιτρέψει να παραμείνουν ως το νέο έτος πρέπει να απευθυνθούμε στο δικαστήριο", πρόσθεσε.

Η δημαρχία του Λονδίνου είχε αναστείλει την προσφυγή της στη δικαιοσύνη την 1η Νοεμβρίου μετά την απόφαση των υπευθύνων του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου να αποσυρθούν από τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τη δημαρχία οι διαδηλωτές αναμένεται να λάβουν αύριο Τετάρτη την εντολή να εγκαταλείψουν το σημείο που έχουν καταλάβει μέσα σε 24 ώρες, σε αντίθετη περίπτωση η υπόθεση θα πάει στο δικαστήριο.

Ένας εκπρόσωπος του κινήματος Occupy LSX, ο Σπίρο βαν Λέεμνεν, διαβεβαίωσε ότι οι διαδηλωτές δεν θα υποχωρήσουν. "Είμαστε πραγματικά απογοητευμένοι που (η δημαρχία) αποφάσισε να διακόψει το διάλογο", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε, έχουμε μία καλή νομική ομάδα στο πλάι μας και θα πολεμήσουμε στα δικαστήρια", πρόσθεσε.

Στο σημείο της κατάληψης στη βρετανική πρωτεύουσα οι διαδηλωτές έλαβαν σήμερα με θλίψη τα νέα για την εκκένωση των διαδηλωτών του κινήματος Occupy Wall Street (Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ) από το πάρκο Ζουκότι στη Νέα Υόρκη, που ενέπνευσε και τις δικές τους κινητοποιήσεις.

"Είναι αποθαρρυντικό (αυτό που συνέβη στη Γουόλ Στριτ). Όμως είναι ένα μακροπρόθεσμο κίνημα, είναι ένα κίνημα προάσπισης των δικαιωμάτων και δεν θα μας σταματήσουν", δήλωσε ο Άντονι Ανάμασι, ακτιβιστής από τη Νέα Υόρκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα