Δημοσιεύθηκε η ΠΝΠ για το κλείσιμο φορέων

Το εν λευκώ δικαίωμα στον αρμόδιο υπουργό να αποφασίζει για την αναστολή λειτουργίας οιασδήποτε ΔΕΚΟ βρίσκεται υπό την πολιτική του εποπτεία δίνει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκε σήμερα και εκτιμάται ότι ανοίγει ο δρόμος για την αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ,

εμφανίζονται κατηγορηματικά αντίθετοι στο σενάριο αναστολής λειτουργίας της ΕΡΤ, όπως προκύπτει από χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αποφάσισαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το κτήριο με ομάδες περιφρούρησης. Το πρόγραμμα, όπως αναφέρουν, θα μεταδίδεται κανονικά, ωστόσο θα υπάρχουν συχνές παρεμβάσεις στον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό αέρα, ενώ προγραμματίζουν υπαίθρια συναυλία με τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ στον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου, στην Αγία Παρασκευή.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «η ΕΡΤ πρέπει να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, με ριζικές αλλαγές στη δομή της, και αξιολόγηση του προσωπικού της. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ξαφνικά, απροετοίμαστα με άμεση διακοπή της λειτουργίας της και απόλυση όλου του προσωπικού της, χωρίς καμία αξιολόγηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Στα σχέδια της Κυβέρνησης γιατην πλήρη απαξίωση και διάλυση της ΕΡΤ θα σταθούμε απέναντι και θα αγωνιστούμε για την αναβάθμισή της, μαζί με τους εργαζομένους της», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς, και σε αυτούς της ΕΡΤ, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας «τερατούργημα την πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

Keywords
Τυχαία Θέματα