«Δημοσιονομική εξυγίανση» ενόψει εκλογών

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας και επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζοζέ Σόκρατες παρουσίασε την Τετάρτη το πρόγραμμα του κόμματός του για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, το οποίο βασίζεται στην "δημοσιονομική εξυγίανση".

    "Εμείς θα τηρήσουμε ένα απαιτητικό πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, δίνοντας έμφαση στη μείωση των δημοσίων δαπανών αλλά χωρίς να θέτουμε υπό αμφισβήτηση τα θεμέλια
του κράτους πρόνοιας" δήλωσε ο κ. Σόκρατες, κατά την διάρκεια της ομιλίας του για την παρουσίαση του εκλογικού προγράμματος του κόμματός του με τίτλο "Υπερασπίζοντας την Πορτογαλία - Χτίζοντας το μέλλον".

    Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, η είσοδος των νέων στο εργατικό δυναμικό, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η αναδιοργάνωση του κράτους, οι μεταρρυθμίσεις του πολιτικού συστήματος και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών βρίσκονται ανάμεσα στις "προτεραιότητες" του σοσιαλιστικού προγράμματος, κύριοι άξονες του οποίου είναι η συνέχιση των πολιτικών της κυβέρνησης.

    Ένα από τα βασικά μέτρα προβλέπει την κατάργηση "σχεδόν χιλίων ανώτερων θέσεων στο δημόσιο και "τη συγχώνευση ή την κατάργηση περισσότερων από 60 δημόσιων φορέων".
Keywords
Τυχαία Θέματα