Διπλωματικό παρασκήνιο και σκληρές μάχες

Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο για την κατάσταση στην εμπόλεμη Λιβύη με επίκεντρο την Αθήνα. Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον απεσταλμένο του Λίβυου συνταγματάρχη και εκτελούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών, Αμπντουλάτι Ομπεϊντί.   Εν τω μεταξύ, με σφοδρούς βομβαρδισμούς συνεχίζουν οι δυνάμεις του Καντάφι
να επιχειρούν να ανακτήσουν πόλεις στα δυτικά ενώ σκληρές μάχες και στην Μπρέγκα, για τον έλεγχο του λιμανιού.Πλοίο, ναυλωμένο από τους "Γιατρούς χωρίς Σύνορα" απέπλευσε, σήμερα πριν από το μεσημέρι, από το λιμάνι της Μιζουράτα, μεταφέροντας μακρυά από τις μάχες περίπου 60 τραυματίες. Πρόκειται γιά το νοσοκομειακό πλοίο 'Saint Pawl', το οποίο στο λιβυκό λιμάνι έφθασε προερχόμενο από το λιμάνι Σφαξ. Στο νοσοκομειακό πλοίο υπηρετούν συνολικά 11 γιατροί, από τους οποίους οι 8 είναι Τυνήσιοι.

Η τουρκική κυβέρνηση διοργανώνει επιχείρηση απομάκρυνσης περίπου 300 τραυματιών από τη Μιζουράτα και τη Βεγγάζη, ώστε αυτοί να τύχουν ιατρικής φροντίδας στην Τουρκία.

Αναμένεται ένα νοσοκομειακό πλοίο, να ταξιδέψει μεταφέροντας τους τραυματίες, από το λιμάνι της Βεγγάζης προς το λιμάνι της Σμύρνης (ένας διάπλους περίπου 40 ωρών), μέχρι τα μεσάνυκτα ώρα Ελλάδας. Προσωπικό της Ερυθράς Ημισελήνου περισυνέλεξε τους τραυματίες. Οι εξεγερμένοι υποδέχθηκαν το νοσοκομειακό πλοίο και το πλήρωμά του στη Βεγγάζη με μεγάλο ενθουσιασμό.

"Η Μιζουράτα πολιορκείται, πλέον, για κοντά 40 ημέρες. Η κατάσταση εκεί είναι καταστροφική, τα θύματα της πολιορκίας αυτής είναι αναρίθμητα", ανέφερε ένας εκπρόσωπος των εξεγερμένων.
Keywords
Τυχαία Θέματα