«Δραματικές συνέπειες από μία ελληνική χρεοκοπία»

Απέρριψε τα περί διάστασης απόψεων ανάμεσα σε Παρίσι και Βερολίνο για το θέμα της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, τονίζοντας ότι είναι «εντελώς ανεύθυνο να παίζει κανείς με τη χρεοκοπία της Ελλάδας».
Μιλώντας στο ραδιοσταθμό RTL ο κ. Φιγιόν υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για να μην υπάρξει χρεοκοπία
της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι οι συνέπειες μίας τέτοιας εξέλιξης θα ήταν δραματικές τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους Ευρωπαίους.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Φιγιόν επισήμανε πως υπάρχει «μια δέσμευση του ελληνικού κοινοβουλίου, του συνόλου των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων, να καταβάλουν αυτές τις προσπάθειες». «Οι τραπεζίτες δέχθηκαν να παραιτηθούν από το 70% των δανείων που δόθηκαν στους Έλληνες. Πρέπει τώρα οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Αυτή είναι η θέση που θα υποστηρίξει η Γαλλία», διαβεβαίωσε.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα, τα οποία και επέκρινε σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι προσπάθειες που ζητούνται από την Ελλάδα «δεν είναι πολύ πιο σημαντικές απ' αυτές που καταβάλλουν οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί ή οι Ιταλοί και αυτοί δεν έκαψαν την πρωτεύουσά τους».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ -ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα