Ο Τύπος σήμερα

Ο εφαρμοστικός νόμος, το ευρωπαϊκό κίνημα υπέρ της χώρας μας, και οι συναντήσεις Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ:

«150 εκατ.ευρώ τον χρόνο για μισθώματα κυβερνητικών κτιρίων».

Η εφημερίδα γράφει ότι «κάτι παραπάνω από 155 εκατ.ευρώ πλήρωσε το Δημόσιο δηλαδή ο Ελληνας φορολογούμενος το 2011 για μισθώματα κτιρίων στα οποία στεγάζονται υπουργεία, περιφέρειες, και άλλες υπηρεσίες της κεντρικής κυβέρνησης,σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών».
ΑΥΡΙΑΝΗ: «Σκηνές κατοχής στην Αθήνα της τρόικας».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «Οι Γερμανοί επανέφεραν την Ελλάδα στις μαύρες μέρες του '41. Χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν για ώρες στην ουρά για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό στη Βαρβάκειο».

   
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «3 όροι κατοχής στην ετοιμοθάνατη Ελλάδα».

Η εφημερίδα γράφει ότι «μόνιμη επιτροπεία, ειδικό ταμείο για τις δόσεις του δανείου και δέσμευση όλων των κομμάτων για υπακοή στο Μνημόνιο και μετεκλογικά. Προς νέες περικοπές σε συντάξεις και πολυτεκνικά».

  
ΕΘΝΟΣ: «10% μείωση στις συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αντιμέτωποι με νέες περικοπές των αποδοχών τους βρίσκονται οι συνταξιούχοι. Το ψαλίδισμα αφορά όλα τα ταμεία. Προβλέπεται μείωση σε ποσοστό 10% στις κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ το μήνα. Μειώσεις, που φτάνουν μέχρι το 20% προγραμματίζονται και για τις επικουρικές».

  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Μάκης Βορίδης. Από τα τσεκούρια... στα "τσεκουρώματα"»!

Η εφημερίδα γράφει: «η ιστορία ενός πολιτικού. Και τώρα; Τι έπεται για έναν φιλόδοξο νέο και όμορφο πολιτικό που θέλει και.... ανώτερο αξίωμα; Και πως συνδέονται όλα αυτά με τη φήμη της πολιτική πιάτσας περί "Εγγλέζου Λόρδου;»....

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Δίκοπο μαχαίρι για στρατιωτικούς και συνταξιούχους».

Η εφημερίδα γράφει ότι «μείωση αποδοχών 10% έως 50% στα ειδικά μισθολόγια από την 1η Μαρτίου. Ποια επιδόματα των ένστολων έχουν μπει στο στόχαστρο. Μαζί με το τσεκούρι 20% στα ευγενή ταμεία, κόβουν 10%-12% τις κύριες συντάξεις Δημοσίου και των υπολοίπων Ταμείων για τα ποσά άνω των 1.300 ευρώ».

  
ΕΣΤΙΑ: «Ποιός λογοδοτεί για την αποτυχία».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ένα από τα σοβαρώτερα ζητήματα που ανακύπτουν από τότε που υπάρχει η τρόικα είναι ποιός ευθύνεται για την πολιτική που ακολουθείται. Ευθύνεται η τρόικα για την συνταγή που επιβάλλει ή ευθύνεται η ελλληνική κυβέρνησις που καλείται να την εφαρμόση»;

  
Η ΑΥΓΗ: «Αρπάζουν τα δημόσια έσοδα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ετοιμη η Αθήνα να αποδεχθεί την προκλητική αξίωση της τρόικας να δεσμεύονται δημόσια έσοδα σε ειδικό λογαρισμό στο εξωτερικό για την αποπληρωμή του χρέους».
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Αλληλεγγύη, είμαστε όλοι Έλληνες».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «ένα πολύμορφο ευρωπαϊκό κίνημα υπέρ της χώρας μας, που θα κορυφωθεί αύριο
Keywords
Τυχαία Θέματα