Ύποπτη μηχανή εξετάζει η αστυνομία

Ύποπτη μοτοσικλέτα, η οποία βρέθηκε σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το σημείο της χθεσινής δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο, εξετάζει η αστυνομία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Εν τω μεταξύ, στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής το οπτικό υλικό από τα βίντεο ασφαλείας καταστημάτων της περιοχή όπου χθες έγινε η διπλή δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής

και ο σοβαρός τραυματισμός ενός ακόμα, έξω από τα γραφεία του κόμματος. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν τύπου Ζάσταβα των 9 χιλιοστών και δεν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε τρομοκρατική ενέργεια. Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν 12 κάλυκες.

Νεκροί είναι ο 22χρονος Μανώλης Καπελώνης και ο 27χρονος Γιώργος Φουντούλης, Διασωληνομένος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, στην εντατική του Γεώργιος Γεννηματάς ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν υπεβλήθη σε σκληνεκτομή και έχει επίσης υποστεί ρήξη διαφράγματος, τραυματισμό στομάχου και ενδοπνευμονική αιμορραγία.

«Να βάλουμε στην άκρη όποια αντιπαλότητα και να κοιτάξουμε το καλό της χώρας ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοια ακραία γεγονάτα» ευχήθηκε μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η μητέρα του τραυματία, Όλγα Γέροντα, κοινοτική σύμβουλος του δήμου Κηφισιάς.

Να μην χυθεί άλλο αίμα και η Ελλάδα να προχωρήσει ενωμένη ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ η μητέρα του 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα που δέχθηκε σφαίρες από αγνώστους στην αιματηρή επίθεση της Παρασκευής στο Νέο Ηράκλειο και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

«Ο Αλέξανδρος δίνει μεγάλη μάχη, το περιστατικό είναι εξαιρετικά βαρύ. Ο Θεός να τον προστατέψει και όλα τα παιδιά του κόσμου» σημείωσε. «Δεν έχει πειραχθεί η καρδιά του, παλεύουμε για τα ζωτικά όργανά του» διευκρίνισε.

«Έχω χάσει και άλλο ένα γιο στα 28 από μεσογειακή αναιμία» πρόσθεσε η μητέρα του. Σημειώνεται ότι ο Αλέξανδρος Γέροντας είναι και πατέρας ενός παιδιού.

Η μητέρα του τόνισε ότι ο 29χρονος δεν ήταν ένθερμος οπαδός της Χρυσής Αυγής, αλλά του άρεσαν οι αντιλήψεις του κόμματος.

Σύμφωνα με το δεύτερο ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου κατά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση από ομάδα χειρουργών στο ΓΝΑ έγινε στον τραυματία σπληνεκτομή και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες, καθώς όπως διαπιστώθηκε ο νεαρός άντρας έφερε κάκωση σπλήνας, τραυματισμό στομάχου, ρήξη διαφράγματος και τρεις τραυματικές ρήξεις πνεύμονα και ενδοπνευμονική αιμορραγία.

Όπως επίσης ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο ο τραυματίας κατά τη διακομιδή του είχε διαμπερές τραύμα στην αριστερή θωρακοοσφυϊκή χώρα και στην αριστερή υποκλείδια χώρα ως πύλες εισόδου και εξόδου της σφαίρας.

Την δολοφονική επίθεση καταδίκασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως οι δολοφόνοι όποιοι κι αν είναι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και την ενωμένη Ελληνική κοινωνία.

«Όσοι το έκαναν δεν θέλουν το καλό της πατρίδας» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.


«Ηρεμία προς πάσα κατεύθυνση. Έχουμε πιεστεί πάρα πολύ αυτά τα χρόνια της κρίσης. πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον των παιδιών μας. Όσοι το έκαναν δεν έχουν στο μυαλό τους το κάλο της πατρίδας» τόνισε.

«Αν αποδειχθεί ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα κάποιοι επιθυμούν να βυθιστεί η χώρα στο τέλμα» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Σε κανένα κόμμα δεν φυλάσσονται όλα τα τοπικά πολιτικά γραφεία του, είπε εξάλλου ο κ. Γεωργιάδης, κάνοντας έμμεση αναφορά στη ΧΑ να μην σπεκουλάρει πολιτικά.

«Χρειάζεται ομόθυμη καταδίκη του περιστατικού, να κινηθεί η αστυνομία όσο μπορεί πιο γρήγορα για να εντοπίσουμε τους δολοφόνους» πρόσθεσε ο υπουργός.

Η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση, και προσωπικά στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, τους οποίους καθιστά υπεύθυνους, τονίζοντας ότι είχε ζητήσει επανειλημμένως αστυνομική φύλαξη στα γραφεία της.

Η είδηση της διπλής δολοφονίας κάνει το γύρο του κόσμου μέσα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με εκτενή ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα μη ασφαλείας. Ήταν αναμενόμενο. Εγώ πριν έξι μήνες, είχα μιλήσει, είχα πει ότι με αίμα θα τελειώσει αυτή η ιστορία, δεν μπορεί να τελειώσει αλλιώς. Και δεν έχει σημασία η Αστυνομική εκδοχή» δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τους Φρόσω Ζαγορίτου και Γιάννη Θεοδόση, ο καθηγητής εγκληματολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο πανεπιστήμιο Αθηνών και βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννης Πανούσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα