«Ο Κουρσάρος» στο θέατρο Ολύμπια

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει και φέτος τον ιδιαίτερα επιτυχημένο θεσμό των συναυλιών στο φουαγέ της με ελεύθερηείσοδο. Φέτος, το πρόγραμμα των συναυλιών διαρθρώνεται σε τρεις θεματικούς κύκλους: Τον κύκλο Όπερας, τον κύκλο Οπερέτας και τον κύκλο φιλοξενούμενου συνθέτη.

Η πρεμιέρα των εκδηλώσεων του Φουαγέ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 στις 18.00. Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από τη γέννηση του Τζουζέπε Βέρντι, παρουσιάζονται εκτενή αποσπάσματα από την πρώιμη όπερά του «Ο κουρσάρος», η οποία βασίζεται στην ομώνυμη «έμμετρη ιστορία» του λόρδου Βύρωνα. Η δράση

της τοποθετείται σε ένα ελληνικό νησί του Αιγαίου και στην Κορώνη της Πελοποννήσου τα τελευταία χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Η όπερα θα παρουσιαστεί σε μορφή αναλογίου, με τη συνοδεία πιάνου. Θα συμμετέχουν οι μονωδοί: Σοφία Κυανίδου (υψίφωνος), Μυρτώ Μποκολίνη (υψίφωνος), Δημήτρης Ναλμπάντης (τενόρος), Αρκάδιος Ρακόπουλος (βαρύτονος). Στο πιάνο, ο Μιχάλης Παπαπέτρου.

Εξάλλου,άλλες δύο συναυλίες είναι προγραμματισμένες για τον μήνα Νοέμβριο. Η μία, την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, με τίτλο «Απ' τις δυο πλευρές του Αιγαίου», στην οποία θα παρουσιαστούν έργα Ελλήνων και Τούρκων συνθετών για φλάουτο και πιάνο με τους Χιουρκάν Αϊβάζογλου (φλάουτο) και Φρίξο Μόρτζο (πιάνο). Η δεύτερη, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, με τίτλο «Ωδικά πτηνά», με έργα επηρεασμένα από τους ήχους και τις μελωδίες των πουλιών,με το κουιντέτο πνευστών «Αίολος». Θα ακουστούν έργα των Κάρελ Χούσα, Πέτερις Βασκς, Γιώργου Τσοντάκη και Γιώργου Κουμεντάκη.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα