Ευχάριστος απολογισμός

Τα φετινά Χριστούγεννα το καλλιτεχνικό δυναμικό της Αθήνας έγινε «η ψυχή της πόλης» ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων έδωσαν τον παλμό των γιορτών για 30 μέρες και νύχτες με τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά σε πρώτο πλάνο, ενώ ταυτόχρονα η γιορτή απλώθηκε σε 17 γειτονιές της Αθήνας.

Πήραν μέρος 600 μουσικοί

και ερμηνευτές, 117 χορευτές, 134 ανιματέρ και ζογκλέρ, 22 video artists και 42 ηθοποιοί και παράλληλα έγιναν 15 εκδηλώσεις για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Σε αυτές τις γιορτές, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε ως τώρα, η διοργάνωση έγινε αποκλειστικά από τις δυνάμεις του Δήμου Αθηναίων και φτιάχτηκε ένα εορταστικό πρόγραμμα πλούσιο με ελάχιστο οικονομικό κόστος. Το μήνυμα των εκδηλώσεων ήταν η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη και η συμμετοχή όλων –και κυρίως των παιδιών.

Τα δέκα θεματικά φεστιβάλ που διοργανώθηκαν αγκάλιασαν όλα τα είδη μουσικής και όλες τις τέχνες, αγαπήθηκαν από τον κόσμο που συμμετείχε και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα γίνουν θεσμός στην Αθήνα. Αντί του τεχνητού και αφύσικου «δέντρου» στολίστηκαν και φωτίστηκαν τα φυσικά δέντρα της πλατείας Συντάγματος με δημιουργίες που έφτιαξαν οι μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου Αθηναίων. Βιτρίνες άδειων καταστημάτων του κέντρου της Αθήνας πήραν φως και ζωή μέσα από τις εικαστικές εγκαταστάσεις φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών μετατρέποντας κεντρικούς δρόμους της πόλης σε μια μεγάλη εικαστική έκθεση.

Το σύνθημα για να υποδεχτούμε το 2012 έδωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Μετά την αλλαγή του χρόνου ακολούθησε μια πρωτότυπη σύμπραξη όλων των μουσικών συνόλων του Δήμου Αθηναίων σε ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για το καλωσόρισμα του νέου έτους και αυτές ήταν ορισμένες μόνο από τις πρωτοβουλίες που σχεδίασε και υλοποίησε η Ομάδα Έργου του Δήμου Αθηναίων, με επικεφαλής τον διευθυντή της «Τεχνόπολις» κ. Κώστα Μπιτζάνη. Οι εκδηλώσεις αγκαλιάστηκαν από μεγάλους και παιδιά και η ανταπόκρισή τους μας έκανε να χαμογελάμε και να αισιοδοξούμε.

Σας ευχαριστούμε όλους για τη συνεργασία. Και του Χρόνου!

Keywords
Τυχαία Θέματα