«Είναι η ώρα των αποφάσεων»

Ο πρωθυπουργός, Λ.Παπδήμος, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, τη λύπη του για τα σοβαρά επεισόδια που εξελίσσονται στο κέντρο της Αθήνας και τα οποία «αμαυρώνουν τις απόλυτα νόμιμες σε μια δημοκρατία εκδηλώσεις διαμαρτυρίας», λίγη ώρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία του νομοσχεδίου για το νέο Μνημόνιο,

κι ενώ τα πολιτικά κόμματα μετρούν απώλειες μπροστά στην «κάλπη» της ολομέλειας. Ο πρωθυπουργός είπε ότι «είναι η ώρα των αποφάσεων», χαρακτηρίζοντας «ιστορικής σημασίας» τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της βουλής. «Μια άτακτη χρεοκοπία θα έφερνε οικονομικό χάος και κοινωνική έκρηξη», πρόσθεσε ο κ. Παπαδήμος. Απευθυνόμενος στους βουλευτές τόνισε ότι αυτή η υπόμνηση δεν είναι εκβιασμός.Ο κ. Παπαδήμος επισήμανε πως τα αίτια της κρίσης είναι πολλαπλά και αλληλένδετα, χωρίς ωστόσο να εστιάσει σε αυτά.Όπως είπε, στόχος είναι να μείνει η χώρα στον πυρήνα της Ευρώπης και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους, εννοώντας ότι θα δώσουν θετική ψήφο στο νομοσχέδιο.


Αναφερόμενος στο πρώτο μνημόνιο δήλωσε ότι, «η πρόοδος των δύο χρόνων στην αποκατάσταση της σταθερότητας είναι σημαντική. Οι προσπαθειες και οι θυσίες του ελληνικού λαού αποδίδουν και δικαιούνται στο σεβασμό όλων. Η μη αναγνώριση της προόδου που συντελείται και η επικριτκή στάση ορισμένων εταίρων προβληματίζει, απογοητεύει και προκαλεί αγανάκτηση στον ελληνικό λαό».

Keywords
Τυχαία Θέματα