Εκατοντάδες διαδηλωτές στην Γουόλ Στριτ

Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές του κινήματος «Καταλάβατε την Γουόλ Στριτ» (Occupy Wall Street) πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί πορεία προς το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στο νότιο Μανχάταν, όμως γρήγορα αποκλείστηκαν από τις δυνάμεις της τάξης, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η πορεία, η οποία ξεκίνησε μέσα στο κρύο από την πλατεία Ζουκότι, κοιτίδα του κινήματος από την οποία οι διαδηλωτές
εκδιώχθηκαν τη νύκτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, διακόπηκε σχεδόν αμέσως από τις δυνάμεις της τάξης στην αρχή της Γουόλ Στριτ, όπου βρίσκεται το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Έφιπποι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει πολλούς δρόμους γύρω από το Χρηματιστήριο και εμπόδισαν την πορεία να προχωρήσει λίγο αφότου ξεκίνησε.

Ως στόχος της σημερινής ημέρας δράσης που σηματοδοτεί τους δύο μήνες από την έναρξη του κινήματος, στις 17 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, αναφερόταν λιγότερο ή περισσότερο καθαρά η επιθυμία των διαδηλωτών «να κλείσουν την Γουόλ Στριτ», όπως είπε ένας από τους διαδηλωτές.

«Θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας και να κάνουμε γνωστή την απογοήτευσή μας», είχε δηλώσει πριν από την πορεία ένας εκπρόσωπος του κινήματος, ο Μαρκ Μπρέι, διαβεβαιώνοντας ότι οι διαδηλωτές θα είναι «χιλιάδες» το απόγευμα, όταν θα ενωθούν με τα συνδικάτα.
  
Keywords
Τυχαία Θέματα