Έκτακτο υπουργικό στο Παρίσι

Στη σκιά του "Ελληνικού προβλήματος" και τους οικονομικούς τριγμούς, που αυτή έχει προκαλέσει σε ολόκληρη την Ευρώπη, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο στη Γαλλία.
Οι Γάλλοι υπουργοί αναζητούν τρόπους μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας (αυτή τη στιγμή στο 5,7%), που απειλεί ακόμη και το επίπεδο πιστοληπτικής αξιολόγησης (ΑΑΑ), που διατηρεί με νύχια και με δόντια το Παρίσι.

Οι εκτιμήσεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης
στη Γαλλία έχουν αναθεωρηθεί αρνητικά. Ο Ν. Σαρκοζί και η κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας πρέπει να περικόψουν περαιτέρω το έλλειμμα προϋπολογισμού κατά 8 δισ. ευρώ. Οι γαλλικές τράπεζες έχουν τεράστια ανοίγματα σε ελληνικά ομόλογα και υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν αρκετές δεκάδες δισεκατομμυρίων σε κεφαλαιακές ενισχύσεις, μετά και το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων κατά 50%.

«Έφτασε η ώρα της αλήθειας», δήλωσε για τις συνεδριάσεις ο Γάλλος Πρωθυπουργός. «Ο φετινός θα είναι ένας από τους σκληρότερους προϋπολογισμούς, που έχει δει η χώρα από το 1945», προσέθεσε ο Φ. Φιγιόν. Αρνήθηκε, ωστόσο, να δώσει οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια για το τι θα συζητηθεί πίσω από τις κλειστές πόρτες των Ηλύσιων Πεδίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα