Εκτός υπηρεσίας δύο δημόσιοι υπάλληλοι

Oριστικάεκτός υπηρεσίας τέθηκαν με απόφαση τουΣυμβουλίου της Επικρατείας δύο δημόσιοιυπάλληλοι. Πρόκειται για έναν δόκιμοπυροσβέστη, ο οποίος συνελήφθη το 2009 μεμικροποσότητα ηρωίνης και ένανσωφρονιστικό υπάλληλο, ο οποίος απουσίαζεαπό την υπηρεσία του.

Οπρώτος είχε αθωωθεί στο ποινικό σκέλος,αλλά παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό τουπυροσβεστικού σώματος, όπου τόσο τοπρωτοβάθμιο όσο και το δευτεροβάθμιοσυμβούλιο του επέβαλαν την ποινή τηςαπόταξης. Οι δικαστές του ΣτΕ απέρριψαντην προσφυγή του πυροσβέστη και

έκρινανπροσήκουσα την πειθαρχική ποινή.

Στηνδεύτερη περίπτωση, το Συμβούλιο τηςΕπικρατείας δέχθηκε την αίτηση τουΓενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησηςκαι μετέτρεψε την ποινή της προσωρινήςπαύσης έξι μηνών και στέρησης αποδοχώνπου είχε επιβληθεί το 2008 στον σωφρονιστικόυπάλληλο για αδικαιολόγητη απουσία άνωτων 22 ημερών σε οριστική απόλυση. Οισύμβουλοι της Επικρατείας έκριναν ότιο εργαζόμενος δεν ενημέρωσε για τηναπουσία του, δεν έκανε χρήση αδείας, δενπροσκόμισε κανένα στοιχείο που ναδικαιολογεί την απουσία του ή τουςλόγους υγείας που επικαλέστηκε και δενεμφανίστηκε ενώπιον του πρωτοβάθμιουπειθαρχικού συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα