Εμιράτα επενδύουν στη Γαλλία

Το ποσό των 750 εκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να καταβάλλει το Άμπου Ντάμπι με σκοπό την απόκτηση όμορφων κτιρίων στο Παρίσι και στη Λυών.

Μετά το Κατάρ, σειρά έχει το Άμπου Ντάμπι, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Le Figaro», έδωσε εντολή στο επενδυτικό ταμείο του στη Μέση Ανατολή, Adia (Abu Dhabi Investment Authority), να δαπανήσει περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων των Docks Lyonnais, μιας εταιρείας ακινήτων που ανήκει στην ελβετική τράπεζα UBS.

Η υπογραφή έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα στην ιδιοκτησία του Άμπου Ντάμπι θα περάσει ένα όμορφο κτίριο γραφείων στο Παρίσι, επί της λεωφόρου Haussmann στην περιοχή της Όπερας, το οποίο στεγάζει τη Δημόσια Τράπεζα Επενδύσεων (BPI). Στο ίδιο χαρτοφυλάκιο συμπεριλαμβάνεται και το Καπιτώλιο, ένα τεράστιο κτίριο (65.000τμ) στη Ναντέρ, όπου μεταξύ άλλων ενοικιαστές είναι η Alcatel, η Περιφερειακή Υγειονομική Υπηρεσία και η χαρτοβιομηχανία Kimberly Clark. Επίσης, υπάρχει ένα επιχειρηματικό πάρκο στο Antony και τέλος, ισόγεια κτιρίων στη Λυών και συγκεκριμένα στην ιδιαίτερα κομψή περιοχή Γκρολέ, όπου στεγάζονται εμπορικά καταστήματα.

Δεν είναι η πρώτη προσπάθεια του Άμπου Ντάμπι για την αγορά ακινήτων στη Γαλλία: το τέλος του 2012, το εμιράτο αγόρασε για περισσότερο από 310 εκατομμύρια είκοσι κτίρια στη Λυών, επί της οδού Δημοκρατίας, τον βασικό εμπορικό δρόμο της πόλης. Επίσης, την ίδια περίοδο, πλήρωσε περισσότερα από 252 εκατομμύρια ευρώ για ένα κτίριο γραφείων στη λεωφόρο Pasteur στο 15ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα