Ένας βολικός σάκος του μποξ!

του Δημήτρη Β. Τριανταφυλλίδη

Αν όμως κοιτάξουμε ψύχραιμα την κατάσταση, θα δούμε ότι όχι μόνο το κέντρο της Αθήνας, όχι μόνο η πόλη της Παλλάδας, αλλά ολόκληρη η χώρα και η ελληνική κοινωνία, βρίσκεται μπροστά στο ξέσπασμα μιας ανθρωπιστικής κρίσης πρωτοφανών διαστάσεων.

Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Είτε το διασχίζουν για να πάνε στις δουλειές τους είτε απλά το έχουν δει στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.



Ολόκληρες περιοχές ερημοποιούνται, αφού οι μόνιμοι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες τις εγκαταλείπουν, μη μπορώντας να αντέξουν τις αφόρητες συνθήκες που επικρατούν.

Ο ζωτικός χώρος αμέσως καταλαμβάνεται από τις εγκληματικές συμμορίες, μετατρέποντας ολόκληρες περιοχές σε γκέτο, όπου επικρατεί η ανομία, το δίκαιο του ισχυρότερου αλλά και συνθήκες υγιεινής που αποτελούν μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Στο άκουσμα δημιουργίας χώρων φιλοξενίας σε διάφορες περιοχές, όπως ήταν φυσικό, ξεσηκώθηκαν οι τοπικές κοινωνίες, αρνούμενες να τους δεχτούν, προβάλλοντας διάφορα επιχειρήματα.

Η πολιτεία περιορίζεται σε «επιχειρήσεις απομάκρυνσης», όπου συλλαμβάνει μεν, απελευθερώνει δε, μετά από μερικές ημέρες, τους ανθρώπους που χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα εισήλθαν παράνομα στη χώρα.

Αν θα θέλαμε να περιγράψουμε με δυο λόγια την κατάσταση, οι κατάλληλες λέξεις θα ήταν: απόλυτο χάος.

Ποιόν ή ποιούς, όμως, βολεύει αυτή η κατάσταση;

Βολεύει τα κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων, που τους φέρνουν στο κέντρο της Αθήνας και είτε τους εγκαταλείπουν στην μοίρα τους είτε τους μετατρέπουν σε σύγχρονους σκλάβους, όπως απέδειξε η ανακάλυψη ολόκληρων βιοτεχνιών, στις οποίες εργάζονταν εκατοντάδες λαθρομετανάστες και κατασκεύαζαν απομιμήσεις επώνυμων προϊόντων.

Βολεύει τις εγκληματικές συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών, πορνείας, παροχής προστασίας, λαθρεμπορίου όπλων και παραεμπορίου, με τζίρο αρκετά δισεκατομμύρια ετησίως.

Βολεύει τα «κοράκια» της κτηματαγοράς που αποκτούν, κυριολεκτικά, για ένα κομμάτι ψωμί ακίνητα στις διάφορες περιοχές προς μελλοντική αξιοποίηση. Είναι γνωστή η διεθνής τάση που επικρατεί για «επιστροφή στο κέντρο των πόλεων», με ανακατασκευές παλαιών κτιρίων ή κτιριακών συγκροτημάτων, σύμφωνα με τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.

Βολεύει τα κόμματα και τα γκρουπούσκουλα τόσο του κοινοβουλευτικού όσο και του εξωκοινοβουλευτικού τόξου, τα οποία με κάθε ευκαιρία εκδίδουν ανακοινώσεις καυτηριάζοντας την εκάστοτε κυβέρνηση, τον Δήμο, την αστυνομία, με γενικόλογες διακηρύξεις, δίχως καμία ουσιαστική και ρεαλιστική πρόταση.

Βολεύει τα ακραία στοιχεία του πολιτικού φάσματος είτε εκ δεξιών είτε εξ ευωνύμων, τα οποία έχουν μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας, σε πεδίο βολής και ασκήσεων με ζωντανούς στόχους και αληθινά όπλα.

Βολεύει, τέλος, όλους εκείνους που επαναπαυμένοι στην μακαριότητα της αδιαφορίας τους, πιστεύουν ότι η κατάστ
Keywords
Τυχαία Θέματα