Ενδοφλέβιες ενέσεις στην Πάρμα

Στα 39 του χρόνια είναι προπονητής της Ρίβερ Πλέιτ. Ο Ματίας Αλμέιδα απολαμβάνει μια νέα αρχή στο ποδόσφαιρο. Δεν έχει σκοπό όμως γυρίζοντας σελίδα να "ξεχάσει" όσα του συνέβησαν την εποχή, που ήταν ο ίδιος ποδοσφαιριστής. Ένας απο τους καλύτερους αργεντινούς χαφ στον σκληρό κόσμο του Ιταλικού Καμπιονάτο με τις φανέλες της Λάτσιο, της Πάρμα, της Ίντερ, της Μπρέσια. Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις σοκάρουν. Ντόπινγκ, εκβιασμοί και στημένοι αγώνες στη Serie A,
μέσα από το βιβλίο του με τίτλο: «Almeyda: Life and Soul».
Με αφορμή το βιβλίο του ο Αλμέιδα μίλησε στην «Gazzetta Dello Sport» και τονίζει μεταξύ άλλων: «όταν ήμουν στην Πάρμα πριν τα ματς μας έδιναν ένα μείγμα βιταμινών, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, και αφού τα παίρναμε μπορούσαμε να πηδήξουμε μέχρι το ταβάνι! Οι παίκτες δεν ρωτούσαν για το υγρό, όμως μετά από χρόνια σε πολλούς από αυτούς παρουσιάστηκαν προβλήματα καρδιάς και μυϊκών τραυματισμών. Νομίζω πως είναι συνέπεια αυτού του μείγματος. Υπάρχουν και εικόνες, όπου ο Καναβάρο έκανε ενδοφλέβιες ενέσεις πριν από κάποιο παιχνίδι». Ο Αλμέιδα δεν διστάζει στο βιβλίο του να μιλήσει και για την Μαφία.

«Είχα αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της Πάρμα, Στέφανο Τάνζι, μερικές ημέρες μετά ξύπνησα και το αμάξι μου έλειπε από το γκαράζ, το ίδιο συνέβη και στον Σάβο Μιλόσεβιτς, που είχε και αυτός υψηλό συμβόλαιο και κόντρα με τον Τάνζι. Μια άλλη μέρα η γυναίκα μου άκουσε φωνές μέσα στο σπίτι πριν μπει. Πήρε αμέσως την αστυνομία. Υπήρχε στον τοίχο ένα μήνυμα από λάδι μηχανής και ήταν από τη Μαφία. Η γυναίκα μου τότε είχε πρόωρη εγκυμοσύνη. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο 2002 δεν ξαναπήγα στην Πάρμα».

Απο τις αποκαλύψεις δεν λείπουν αναφορές του Αλμέιδα σε "στημένα" ματς: «Το 2001 παίζαμε απέναντι στη Ρόμα και φήμες έκαναν λόγο πως θα ηττηθούμε άνετα, εγώ δεν είχα μειωμένη απόδοση, αλλά κάποιοι άλλοι απλά δεν μπορούσαν να τρέξουν. Ζήτησα να αντικατασταθώ σε εκείνο το παιχνίδι. Δεν ξέρω αν κάποιοι πήραν λεφτά, γιατί δικαιολόγησαν το περιστατικό ως χάρη προς τη Ρόμα», καταλήγει ο Αργεντινός.
Keywords
Τυχαία Θέματα