Έγγραφο - «καμπανάκι» για την Ελλάδα

Τιςδιαφορές Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- Ευρώπης στο θέμα της εκταμίευσης, αλλάκαι τον κίνδυνο πτώχευσης μέσα στοκαλοκαίρι, φέρνει στο φως εσωτερικόέγγραφο του Ταμείου που ήρθε στηδημοσιότητα. Η επικεφαλής ΚριστίνΛαγκάρντ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειταινα δεχτεί μια συμφωνία που θα περιλαμβάνειμία εκταμίευση υπο-δόσεων στήριξης, ανδεν υπάρξει συμφωνία που θα καλύπτειόλο το εύρος της αξιολόγησης. Πρόκειταιγια μία υποχώρηση που φέρεται να είναιέτοιμη να κάνει η Ευρώπη. Παράλληλα στοέγγραφο υπάρχει ξεκάθαρη προειδοποίησηπως η Ελλάδα

δεν θα μπορέσει σε καμίαπερίπτωση να εξυπηρετήσει όλες τιςυποχρεώσεις της τον Ιούνιο, τον Ιούλιοκαι τον Αύγουστο εάν δεν επιτευχθείκάποια συμφωνία με τους εταίρους-πιστωτές.

Επίσηςαναγνωρίζεται «πρόοδος» στα μέτωπα τουΦΠΑ, του φορολογικού μηχανισμού και τηςπτωχευτικής νομοθεσίας, ωστόσο τονίζεταιπως υπάρχει απόσταση από μια τελικάσυμφωνία.
Ως σημεία-αγκάθια, αναφέρονταιτο ασφαλιστικό, τα εργασιακά και ημεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησηςόπου εκφράζεται δυσφορία για τηνεπαναπρόσληψη 4ων χιλιάδων δημοσίωνυπαλλήλων, χωρίς συμφωνία για ισοδύναμαμέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα