Ενστάσεις για το φορολογικό

Την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών. Ενστάσεις για διατάξεις του φέρεται να διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών. Παράλληλα, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ

φέρονται να δηλώνουν, μεταξύ άλλων, ότι το νομοσχέδιο κατατίθεται στη Βουλή με ευθύνη της κυβέρνησης, ενώ η Ιπποκράτους θα επιδιώξει την αλλαγή των επίμαχων διατάξεων κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης αναμένεται να θέσει στον κ. Σαμαρά δύο ζητήματα: την κλιμακωτή φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων, προκειμένου να μην υπάρξουν σοβαρές επιβαρύνσεις για τους μικροκαταθέτες και την αύξηση του επιδόματος για τις οικογένειες με τέσσερα και περισσότερα παιδιά.

Ενστάσεις όμως διατυπώνει και η τρόικα για την εξαίρεση αγροτών με χαμηλά εισοδήματα από την υποχρεωτική τήρηση βιβλίων και στοιχείων, για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για νέους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και αναφορικά με τα κλιμάκια φορολόγησης αφού θεωρούν ότι προκαλούνται στρεβλώσεις σε εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.

Δριμεία κριτική από τον Αλέξη Τσίπρα για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε ως «ένα ακόμα αποσπασματικό σχέδιο της προϋπάρχουσας κατάστασης» και ως τη «νέα μεγάλη απάτη της κυβέρνησης Σαμαρά». 

Keywords
Τυχαία Θέματα