Ένταση στη Βουλή

Σε εκρηκτικό κλίμα συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου με τα νέα μέτρα, που θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Την συμμετοχή τους από αυτή την ώρα μέχρι το τέλος της συνεδρίασης στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

ανακοίνωσαν εκτάκτως οι υπάλληλοι της βουλής, με αφορμή τροποποίηση στο πολυνομοσχέδιο που ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με την οποία οι υπάλληλοι εντάσσονται στο γενικό μισθολόγιο του δημοσίου και άρα η βουλή δεν θα μπορεί αυτοτελώς να καθορίζει τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα των υπαλλήλων της, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.
Το κλίμα είναι εκρηκτικό και εκφράζονται φόβοι ότι δεν θα είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Νωρίτερα ο Γιάννη Βρούτσης ανακοίνωσε ότι μετακυλίεται σε όσους λαμβάνουν σύνταξη άνω των 3000 ευρώ το βάρος από την εξαίρεση των αναπήρων από τη μείωση των συντάξεων. Συγκεκριμένα αντί για μείωση 15% θα υποστούν μείωση 20% με πλαφόν όμως τα 2500 ευρώ.

Προσωπική επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, κατηγορώντας τον ότι θα έχει την ίδια η και χειρότερη τύχη από αυτή του Γιώργου Παπανδρέου.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη υποστήριξε ότι θα ψηφίσει τα μέτρα με τον πιστόλι στον κρόταφο αφού πρώτα εξαπέλυσε απευθυνόμενη στον Γιάννη Στουρνάρα

Keywords
Τυχαία Θέματα