«Επείγει μια υγιής λύση»

Για στρεβλές συνέπειες των προσπαθειών που καταβάλλονται με στόχο την έξοδο της χώρας μας από την κρίση έκανε λόγο ο επικεφαλής της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ σε αποκλειστική δήλωσή του στην Κατερίνα Μπατζάκη.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα «πώς βλέπετε το αύριο για την Ελλάδα - μετά και τις σημερινές εξελίξεις», ο Κον Μπεντίτ απάντησε:
«Νομίζω ότι πράγματι παρατηρούμε τα λάθη των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Αν δεν εξευρεθεί μια γλώσσα και ένας τόνος αποδεκτός από τον ελληνικό

λαό, δεν θα καταλήξουμε σε υγιή λύση. Παράγουμε αυτό που δεν θέλουμε, προκύπτει αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε. Οι προτάσεις αυτή τη στιγμή, που κατατίθενται τώρα, έχουν στρεβλές συνέπειες και ακυρώνουν όλες τις δυνατότητες. Συνεπώς το θέμα είναι πολύπλοκο».

Ο Κον Μπεντίτ, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα με αφορμή την ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου για τη συζήτηση που είχε με τον Σωκράτη...

Κάπως έτσι ξεκίνησε την ομιλία του, την οποία επισυνάπτουμε

«Έτυχε να κάνω μια συνάντηση την οποία θα έλεγα πρωτοφανή για να μην την χαρακτηρίσω παραισθησιακή!
Ούτε λίγο ούτε πολύ έπεσα πάνω σε έναν από τους πιο λαμπρούς μακρινούς προγόνους σας για την παγκόσμια φήμη του οποίου δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Η καθοριστική αυτή μορφή της διάρθρωσης της ευρωπαϊκής σκέψης δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον Σωκράτη!
Βλέποντάς με, με έπιασε από το χέρι και άρχισε να συζητά μαζί μου σαν να ήμασταν φίλοι παλιοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα