Επιδιώκουν λύση χωρίς εκλογές

Νέα συνάντηση στις 20:30 σήμερα θα έχουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, με αιχμή το θέμα της ΕΡΤ. Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σημερα "θα ολοκληρωθεί η συζήτηση και αναζητούμε πως θα λειτουργήσει η δημόσια τηλεόραση με σεβασμό στην απόφαση του ΣτΕ". Ο κ. Βενιζέλος μετά τη χθεσινή σύσκεψη έκανε λόγο για πολύωρη και πολύ δύσκολη συζήτηση μεταξύ των αρχηγών, τονίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε αξιόπιστα ζητήματα σεβασμού της δικαιοσύνης

και ζητήματα που αφορούν έναν θεσμό μεγάλης σημασίας, όπως είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. "Ξέρουμε οτι ο λαός δεν θέλει εκλογές αλλά σταθερότητα. Θέλει μια κυβέρνηση γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας, που αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας" επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι σημερα πριν από την σύσκεψη των αρχηγών θα παρουσιάσει λεπτομέρειες στην συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου στις 17:30 σήμερα.

Επίπονη χαρακτήρισε την σημερινή σύσκεψη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια, προκειμένου "να επαναλειτουργήσει με όλες τις συχνότητες της η δημόσια ραδιοτηλεόραση και με κανονικό πρόγραμμα".

Τόνισε επίσης ότι πρέπει να επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία της τρικομματικής κυβέρνησης, η οποία - όπως είπε- πρέπει να εξασφαλίζει τον κοινό τόπο, την κοινή θέση και την κοινή απόφαση και των τριών κομμάτων. Ο κ. Κουβέλης γνωστοποίησε επίσης ότι πριν την σημερινη σύσκεψη θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ σε κοινή συνεδρίαση με τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής.

Όπως ανέφεραν αναλυτές, οι δύο αρχηγοί απέφυγαν να χρησιμοποιήσουν τη λέξη ΕΡΤ.«Όσο διατηρείται το μαύρο στις οθόνες και η ΕΡΤ δεν επαναλειτουργεί με το προσωπικό και τις διαδικασίες που εξέπεμπε μέχρι να τη φιμώσουν, η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει να παρανομεί», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός αναχωρεί για την Βιέννη όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος και θα επιστρέψει στις 19:15.

Επίσης, το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι σήμερα θα επαναφέρει στη βουλή την ίδια τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ.

Εν τω μεταξύ, σημερα συνέρχεται η επιτροπή αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να εξετάσει την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, με την οποία ζητείται να ανασταλεί η απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης.

Αναμονή και αγωνία για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, την ίδια ώρα, που βλέπουν ακόμα και το θέμα των αποζημιώσεών τους να βρίσκεται στον αέρα. Συνεχίζουν το απεργιακό τους πρόγραμμα, η ζωντανή αναμετάδοση του οποίου ωστόσο διακόπηκε από την EBU, γεγονός που επιβεβαίωσε η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση, λέγοντας πως πιθανότατα οφείλεται σε τεχνικούς λόγους. Ως εναλλακτική προτείνεται το www.ertopen.com, ενώ το livestreaming συνεχίζεται κανονικά από άλλα sites.

Κι ενώ η ΕΡΤ κλείνει, δικό της κανάλι στο διαδίκτυο φτιάχνει η Χρυσή Αυγή, κάνοντας πρεμιέρα σήμερα, προκειμένου όπως λέει να δώσει «ελεύθερο βήμα στους Έλληνες Εθνικιστές, όπως λέει χαρακτηριστικά».
Πρωταγωνιστής της εκπομπής του καναλιού θα είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα