Επικοινωνία Αβραμόπουλου με τον Λίβυο ΥπΕξ

Επανεκκίνηση των «παραδοσιακών δεσμών φιλίας Ελλάδας-Λιβύης» σηματοδότησε η τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλου με τον Λίβυο ομόλογό του Ashour Bin Khayal, λίγες μέρες μετά από τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στη χώρα.

Στη συγκυρία ανασυγκρότησης της χώρας, ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης σημείωσε την επιθυμία της κυβέρνησής του για στενότερη συνεργασία σε όλους τους τομείς με την Ελλάδα.

Σε

απάντηση της πρόσκλησης του Έλληνα υπουργού να επισκεφθεί τη χώρα μας, ο κ. Khayal πρότεινε να πυκνώσουν οι διμερείς επαφές για την καταγραφή των θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και την ενίσχυση της συνεργασίας.

Στη διάρκεια της συνομιλίας, ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη ταχείας διευθέτησης των προβλημάτων που έχουν ανακύψει, σχετικά με την κάλυψη των δαπανών περίθαλψης και διαμονής Λίβυων πολιτών σε ελληνικά νοσηλευτικά ιδρύματα και ξενοδοχεία.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε την ετοιμότητα της χώρας μας να διευκολύνει περαιτέρω τη Λιβύη στον τομέα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών, λόγω των ελλείψεων στο επίπεδο των υποδομών που υπάρχουν στη χώρα στον απόηχο των πρόσφατων συγκρούσεων.

Επ΄αυτού, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι θα παραμείνουν σε επαφή για τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων αλλά και για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων μιας περαιτέρω συνεργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα