Επικοινωνία Βαρθολομαίου- Αυστραλίας Στυλιανού

O οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίoς, επικοινώνησε προσωπικά -μέσω διαδικτύου- με τον αρχιεπίσκοπο Στυλιανό, και τις εκατοντάδες κληρικούς και λαϊκούς που συμμετείχαν στις εργασίες της 11ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, που έγιναν στο Σίδνεϊ.

Ο κ. Βαρθολομαίος εξήρε το έργο του αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού, έκανε ειδική αναφορά στην αποκατάσταση των σχέσεων της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Σίδνεϊ με την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, ενώ ευχήθηκε να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Σίδνεϊ η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Αδελαΐδας και οι άλλες άστεγες, πνευματικά, κοινότητες

της Αυστραλίας.

Ο οικουμενικός πατριάρχης εκτίμησε, ότι η σταθερότητα και η ακμή της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «δεν θα ήτο δυνατή» χωρίς την αγαστή μακρόπνοη συνεργασία του κλήρου και του λαού της Αυστραλίας.

Στην αντιφώνησή του ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον οικουμενικό πατριάρχη, διότι δεν αρκέστηκε στην απλή ανάγνωση του μηνύματός του από τον αντιπρόσωπό του στη Συνέλευση, αλλά επικοινώνησε προσωπικά με τον λαό και τον κλήρο της Αυστραλίας.

Στην εισηγητική ομιλία του ο αρχιεπίσκοπος Στυλιανός συμπεριέλαβε στα «μείζονος σημασίας γεγονότα της τελευταίας τετραετίας» την «άρσιν των σχισματικών καταστάσεων» που επικρατούσαν στη Βικτωρία και τη Νέα Νότια Ουαλία.

Ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας αναφέρθηκε στον εορτασμό των 25 χρόνων της θεολογικής Σχολής «Άγιος Ανδρέας» τη χορηγία 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων από την κοινοπολιτειακή κυβέρνηση για την ανέγερση συγκροτήματος στην περιοχή Bribie Island, κοντά στη Βρισβάνη, «δια ειδικά συνέδρια νεολαίας, κατασκηνώσεις αναψυχής αλλά και εκλαϊκευμένα μαθήματα ορθοδόξου πνευματικότητος».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα