Επιμένει ο Καπρίλες

O ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα και χαμένος των εκλογών, Ενρίκε Καπρίλες, κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας σε διάλογο, για την επίλυση της πολιτικής έντασης που δημιουργήθηκε με το πέρας των προεδρικών εκλογών, που ανέδειξαν νικητή των Νίκολα Μαδούρο πολιτικό κληρονόμο του αποθανόντος Ούγκο Τσάβες. Ο Καπρίλες ζητεί επανακαταμέτρηση των ψήφων και αρνείται να αποδεχθεί το αποτέλεσμα.

«Όλοι όσοι είναι εδώ, είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε ένα διάλογο, έτσι

ώστε αυτή η κρίση να επιλυθεί τις επόμενες ώρες», δήλωσε ο Καπρίλες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα κεντρικά γραφεία της αντιπολίτευσης στο Καράκας, επαναλαμβάνοντας και το αίτημά του για επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Μιράντα κατηγόρησε τη νέα κυβέρνηση ότι είναι «πίσω από τα επεισόδια βίας», κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον επτά νεκρούς και εξήντα τραυματίες από το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με τις αρχές.

«Δεν έχω ακούσει τις τελευταίες ώρες από τον κ. Μαδούρο μια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα (...), ένα σχέδιο για να βγούμε από αυτή την κρίση», δήλωσε ο Καπρίλες.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο εκλεγμένος πρόεδρος Νίκολα Μαδούρο, ο οποίος κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής με λιγότερο από 300.000 ψήφους διαφορά, είχε πει ότι δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή της διαδήλωσης που είχε εξαγγείλει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης. «Είναι σχεδιασμένη για αύριο διαδήλωση στο κέντρο του Καράκας, δεν θα την επιτρέψουμε, δεν θα πάρετε στο κέντρο του Καράκας για να το καλύψετε με αίμα και θάνατο» είπε ο Μαδούρο. Ακολούθως ο Καπρίλες ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την συγκέντρωση.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες εξαπέλυσε σήμερα κατηγορίες κατά της Ουάσιγκτον, προσάπτοντάς της πως «προετοιμάζει πραξικόπημα» στη Βενεζουέλα, έπειτα από τις δηλώσεις του Λευκού Οίκου ότι κρίνει «αναγκαία» την ανακαταμέτρηση των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, στις οποίες αναδείχθηκε νικητής ο Νικολάς Μαδούρο.

«Είμαι πεπεισμένος πως πίσω από αυτές τις δηλώσεις οι ΗΠΑ προετοιμάζουν ένα πραξικόπημα στη Βενεζουέλα», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Λα Πας ο Μοράλες, στενός σύμμαχος του Καράκας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως εκτιμά ότι η Ουάσιγκτον επιδιώκει να «δημιουργήσει αστάθεια» στη Βενεζουέλα για να «δικαιολογήσει στη συνέχεια μία επέμβασή της».

«Απέναντι στις προκλήσεις και την επιθετικότητα της αμερικανικής κυβέρνησης στο πρόσωπο του ‘συντρόφου' Μαδούρο και του επαναστατικού λαού του, εμείς προτιθέμεθα να υπερασπισθούμε τον λαό αυτό», ο οποίος «έχει στοιχηματίσει υπέρ των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών αλλαγών», διετράνωσε ο Μοράλες.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας, που είναι ο πρώτος ιθαγενής Ινδιάνος που εκλέγεται επικεφαλής κράτους στην ήπειρο, έχει δηλώσει πως θα μεταβεί στο Καράκας για να παραστεί στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του Μαδούρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα