Επίσκεψη στους Γιατρούς του Κόσμου

Συμβολική πρωτοβουλία, χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την επίσκεψη αντιπροσωπείας του σήμερα στους Γιατρούς του Κόσμου. Τα γραφεία της Οργάνωσης επισκέφθηκαν οι βουλευτές Χαρά Καφαντάρη (Β' Αθήνας), Θεανώ Φωτίου (Επικρατείας) και Μαρία Μπόλαρη (Α' Αθήνας), το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου και γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας.

«Επιλέξαμε,
ως συμβολική κίνηση, να επισκεφθούμε τους Γιατρούς του Κόσμου και να συμβάλλουμε, όσο μπορούμε, στην επιτυχία των δράσεων τους στην Ελλάδα και σ' όλο τον κόσμο», ανέφερε μετά την επίσκεψη ο κ. Βίτσας ο οποίος σε αντιστοιχία και με το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα από την Αργεντινή, προσέθεσε: «Το μέλλον και η αξιοπρέπεια απαιτούν αγώνες αντίστασης και αλληλεγγύης, ώστε να απαλλαγούμε από τις βάναυσες μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, που οδηγούν τη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση. Χρειάζεται να απαλλαγούμε από τις κυβερνήσεις που σχεδιάζουν, μαζί με την τρόικα, αυτές τις πολιτικές και τις υπηρετούν».

Ο κ. Βίτσας ευχήθηκε αυτές οι γιορτές να είναι οι τελευταίες με μνημόνια και υπογράμμισε ότι με κοινή δράση και ενότητα θα σταματήσει η καταστροφή και θα μπει τέλος στην κρίση, θα ξεκινήσει η οικοδόμηση της κοινωνίας και της χώρας, με βάση τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, σε στέγη, τροφή, υγεία, εκπαίδευση, δουλειά, πολιτισμό.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις δραματικές συνθήκες που ζει χώρα, με τον Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ να επισημαίνει ότι «στην Ελλάδα πολύ μεγάλο μέρος του λαού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, οι άνεργοι αυξάνονται κατά χιλιάδες και την ίδια στιγμή οι επιδοτούμενοι άνεργοι μειώνονται μαζί με τα επιδόματα, κλείνουν σχολεία, διαλύεται το σύστημα υγείας, ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία και περιορίζονται τα δικαιώματα και η λαϊκή κυριαρχία».

«Στην Αθήνα των δεκάδων χιλιάδων αστέγων, οι ευχές ακόμη και οι πιο ειλικρινείς, δεν είναι αρκετές», υπογράμμισε ο κ. Βίτσας.

Στις δυσκολίες του ελληνικού λαού και ιδίως των πιο αδύναμων πολιτών είχε αναφερθεί, από την Αργεντινή, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.

«Στόχος μας, να μην μείνει κανένας μόνος του στην κρίση. Να οργανώσουμε την αλληλεγγύη και την αντίσταση, να μην αφήσουμε την ελπίδα να σβήσει, να μη σκύψει κανείς το κεφάλι τούτη τη δύσκολη ώρα- ώστε να μπορέσει να αντέξει ο λαός μας να οργανώσει τη μεγάλη του αντεπίθεση, την αντεπίθεση της απελευθέρωσης από τον ζυγό του μνημονίου, για να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε ο κ. Τσίπρας ευχόμενος «σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα, αυτά να είναι τα τελευταία στενόχωρα Χριστούγεννα που περνάμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα