Επιτυχής διαχωρισμός σιαμαίων στις ΗΠΑ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε, στο Νοσοκομείο Παίδων του Πανεπιστημίου Στανφορντ, η πολύπλοκη επέμβαση διαχωρισμού των σιαμαίων Αντζελίνα και Αντζέλικα Σαμπούκο, δύο ετών, από τις Φιλιππίνες. Η επέμβαση διήρκεσε εννέα ώρες και συμμετείχε ομάδα 40 γιατρών και εξειδικευμένου προσωπικού.

Τα δύο κοριτσάκια, τα οποία ήταν ενωμένα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα, βρίσκονται για πρώτη φορά σε χωριστά κρεβάτια, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας Γκάρι Χαρτμαν δεν βλέπει κανένα εμπόδιο για την πλήρη ανάρρωση.

Η επέμβαση περιελάμβανε το διαχωρισμό
ήπατος, διαφραγμάτων, θωρακικών οστών και κοιλιακών μυών, ενώ αμέσως μετά τα δύο κοριτσάκια ανέλαβε πλαστικός χειρουργός.

Να σημειωθεί ότι από τον Ιούλιο τα δύο κοριτσάκια υποβάλλονταν σε ειδικές ενέσεις για την τοποθέτηση μπαλονιών με θαλασσινό νερό κάτω από το δέρμα τους ώστε αυτό να τεντώσει και να μπορέσει να καλύψει τα κενά που θα άφηνε η επέμβαση στη θωρακικη και κοιλιακή χώρα..

Τα κοριτσάκια βρίσκονται τώρα σε καταστολή και αναμένεται να τα ξυπνήσουν εντός της ημέρας. Αναμένεται να βγούν από το νοσοκομείο το νωρίτερο σε δύο εβδομάδες.  «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσουμε πως νιώθει η οικογένεια», δήλωσε κλαίγοντας μετά την ολοκλήωση της επέμβασης η μητέρας τους Γκινάντο Σαμπούκο.
Keywords
Τυχαία Θέματα