Έρευνα του ΑΘΗΝΑ 9.84 για το χαλκό

Δεύτερη ημέρα έρευνας του ΑΘΗΝΑ 9.84 για τον χαλκό, η τιμή του οποίου διαμορφώνεται στα διεθνή Χρηματιστήρια ανάλογα με την  προσφορά και τη ζήτηση.

Το 2010 η τιμή του άγγιξε τις 10.000 δολάρια ανά τόνο, με αποτέλεσμα χρηματιστηριακοί αναλυτές να κάνουν λόγο για μία ακόμη «φούσκα».

Μάλιστα, υπήρξαν πληροφορίες ότι μεγάλη επενδυτική τράπεζα αγόρασε το
μισό σχεδόν διαθέσιμο Χαλκού στην αγορά των μετάλλων στο Λονδίνο, προκειμένου αργότερα να λανσάρει ένα νέο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο σε φυσικό απόθεμα Χαλκού.

«Το αυξημένο ενδιαφέρον από κάποιους να βρουν χαλκό και να τον μεταπουλήσουν, συνδέεται με το γεγονός ότι μετά το 2010, στα διεθνή χρηματιστήρια είχαμε μία αυξητική πορεία στην τιμή του χαλκού», επισήμανε, μιλώντας στην εκπομπή «Επόμενη δόση» και την Ελευθερία Κουμάντου, ο καθηγητής Οικονομικής των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τέως Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Παναγιώτης Αλεξάκης.

Στη χώρα μας υπάρχουν αποθέματα χαλκού, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο, όπως τόνισε ο καθηγητής Κοιτασματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Σκαρπέλης, μιλώντας επίσης στην Ελευθερία Κουμάντου, «δεν υπάρχει ενεργό μεταλλείο, ούτε μονάδα κατεργασίας πρωτογενούς μεταλλεύματος Χαλκού, με αποτέλεσμα ο Χαλκός που συλλέγεται να οδηγείται αποκλειστικά στην ανακύκλωση».

Για την εκμετάλλευση του χαλκού μέσω της διαδικασίας της ανακύκλωσης μίλησε επίσης στο σταθμό μας, ο Λάμπρος Κίτσας, ένας εκ των ιδιοκτητών εταιρίας που δραστηριοποιείται στην ανακύκλωση Σκράμπ.
Keywords
Τυχαία Θέματα