Μεταφορά κρατουμένων στην Συρία

Τέσσερις στρατιώτες του τακτικού συριακού στρατού σκοτώθηκαν και 12 τραυματίσθηκαν σήμερα σε ενέδρα που έστησαν λιποτάκτες στην επαρχία Ντεράα (νότια Συρία), κοιτίδα της αμφισβήτησης κατά του συριακού καθεστώτος, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εν τω μεταξύ, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγόρησε σήμερα το συριακό καθεστώς ότι μετέφερε πολλούς κρατούμενους σε περιοχές όπου δεν έχουν πρόσβαση οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα.

Οι συριακές αρχές μετέφεραν εκατοντάδες κρατούμενους σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις
στις οποίες απαγορεύεται να εισέλθουν οι παρατηρητές, τόνισε η οργάνωση, πιέζοντας τον Αραβικό Σύνδεσμο να απαιτήσει απόλυτη πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις, όπως ορίζεται στη συμφωνία με την κυβέρνηση της Συρίας.

«Η συριακή κυβέρνηση έδειξε ότι δεν διστάζει μπροστά σε τίποτε προκειμένου να εμποδίσει τον ανεξάρτητο έλεγχο της καταστολής την οποία εφαρμόζει. Ο Αραβικός Σύνδεσμος θα πρέπει να αντιδράσει σε αυτό το τέχνασμα και να επιμείνει στο να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση σε όλους τους κρατούμενους», γράφει η Σάρα Λι Γουίτσον, διευθύντρια της οργάνωσης για τη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.

Μέλος των συριακών δυνάμεων ασφαλείας στην Χομς, προπύργιο των αντικαθεστωτικών, αποκάλυψε στο Παρατηρητήριο ότι μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο διευθυντής μιας φυλακής της πόλης διέταξε τη μεταφορά κρατουμένων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στις 21 και 22 Δεκεμβρίου, 400 ως 600 κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε άλλα κέντρα κράτησης, στα οποία οι διεθνείς παρατηρητές δεν έχουν πρόσβαση. Ανάμεσα στα κέντρα αυτά είναι μια στρατιωτική εγκατάσταση κατασκευής πυραύλων στο Ζαϊντάλ, στα περίχωρα της Χομς. 
Keywords
Τυχαία Θέματα