Έρευνα του αθηνα984 για την κρίση στην αγορά

Συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη, η παρουσίαση της μεγάλης έρευνας του «ΑΘΗΝΑ 9.84» για την κρίση στην αγορά, που παρουσιάζεται στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα», με τη Νόνη Καραγιάννη. Οι υψηλές αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας, τα υψηλά ενοικιοστάσια των καταστημάτων, ο αντικαπνιστικός νόμος, καθώς και η στέρηση εσόδων, έχουν φέρει σε απόγνωση τον εμπορικό κόσμο, που καταστρέφεται. Τα λουκέτα παίρνουν τη μορφή επιδημίας και οι εργαζόμενοι που μένουν χωρίς δουλειά, ολοένα αυξάνονται.
Για την τραγική
αυτή κατάσταση μίλησαν -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΙΑΣ, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΑΘΑΣ, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ΘΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και ο σύμβουλος Διαχείρισης Ακινήτων, ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΟΥΛΕΛΗΣ. Στις δημοσιογράφους του σταθμού μας, Μαρία Παύλου και Χριστιάννα Κούσιου, τόνισαν:

* ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΙΑΣ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων:

«Η εικόνα που διαμορφώνεται στο κέντρο της Αθήνας, είναι μια εικόνα που ουδόλως κολακεύει την πόλη μας. Και να μη ξεχνάμε ποτέ, ότι η ψυχή μιας πόλης είναι το κέντρο της. Τα πιο σημαντικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν είναι, ότι δεν μπορεί να υπάρχει ο παραλογισμός αυτός και η αναντιστοιχία ανάμεσα στις πολύ χαμηλές τιμές και στα ενοίκια που ισχύουν για τα ακίνητα του κέντρου -τις πραγματικές αξίες- και στις πολύ μεγάλες αντικειμενικές αξίες, κυρίως στα ακίνητα που παλιά είχαν εμπορικότητα, τις οποίες μάλιστα το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να ανεβάσει ακόμα περισσότερο. Η Δημοτική Αρχή να παρέμβει και να ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών τη μείωση των παράλογων, πια, συντελεστών εμπορικότητας σε πάρα πολλούς δρόμους του κέντρου -για να μην πω στο σύνολο-, σε δρόμους που βυθίζονται στην εγκατάλειψη, όπως είναι η Πατησίων. Ακόμα και η Πανεπιστημίου, ακόμα και η Σταδίου, έχουν καταστήματα που συνεχώς εγκαταλείπονται, αλλά και όλη η Αθήνα υποφέρει. Και αυτό θα πρέπει να αντικατοπτριστεί στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, οι οποίες θα πρέπει να μειωθούν».

* ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΑΘΑΣ, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων:

«Δυστυχώς, ο κλάδος περνάει τη μεγαλύτερή του κρίση, μεταπολεμικά. Η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την απαγόρευση του καπνίσματος, έχουν φέρει τον κλάδο στα όριά του. Ήδη παρατηρούνται λουκέτα στην πρωτεύουσα, τις καθημερινές να είναι τελείως άδεια τα καταστήματα, το Σάββατο και η Κυριακή να είναι μέρες δουλειάς μεν, αλλά χωρίς τζίρους, έτσι ώστε πάρα πολλές επιχειρήσεις οδηγούνται σε αδιέξοδο και σε κλείσιμο. Ταυτόχρονα, τα δημοτικά τέλη έχουν ανέβει σε υψηλά επίπεδα, σε συνδυασμό μάλιστα με τα εξαντλητικά πρόστιμα που επιβάλλουν οι δήμοι για μεγαλύτερη κάλυψη των τετραγωνικών, που μπορεί να συμβαίνει από τη μετακίνηση μιας καρέκλας ή ενός τραπεζιού, που πολλές φορές γίνεται με ευθύνη του πελάτη και όχι ευθύνη της επιχείρησης...».



* ΘΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛ
Keywords
Τυχαία Θέματα