ΕΣΕΕ: Ικανοποίηση για ρυθμίσεις σε ΟΑΕΕ

Την ικανοποίηση του εμπορικού κόσμου εκφράζει, με δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης, για τη διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους του OAEE να ζητήσουν την υπαγωγή τους σε μια ή και δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες από αυτήν στην οποία υπάγονται.

«Το δικαίωμα αυτό θα έπρεπε να παρέχεται σε όλους και όχι μόνο, εφόσον
δεν υφίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και καταβάλλονται οι δόσεις κανονικά και με συνέπεια», σημειώνει ο κ. Κορκίδης και τονίζει: «Το σημαντικότερο σε αυτήν τη νομοθετική εξέλιξη δεν είναι τόσο το ύψος της μείωσης, που είναι μικρό, αλλά αυτό καθαυτό το γεγονός ότι εισάγεται επιτέλους ο θεσμός της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών για τους συνεπείς εργοδότες».

Με το ίδιο νομοσχέδιο, όπως υπενθυμίζει ο κ. Κορκίδης, τίθεται σε εφαρμογή ένα άλλο πάγιο αίτημα της ΕΣΕΕ, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών για όλους τους συνεπείς εργοδότες. Η μείωση θα είναι ύψους 5% και θα ισχύσει για τους εργοδότες που καταβάλλουν τη μισθοδοσία, τις εισφορές και τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών ταυτόχρονα μέσω τραπεζών.
Keywords
Τυχαία Θέματα