Εθνική Τράπεζα: Αύριο οι αποφάσεις για ΑΜΚ

Αύριο αναμένεταινα αποφασίσει το Δ.Σ της Εθνικής Τράπεζαςγια την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου,καθώς πριν από λίγο διεκόπη η συνεδρίαση.Η Εθνική Τράπεζα θα επιδιώξει να βρειτο ποσοστό της ελάχιστης συμμετοχήςτου ιδιωτικού τομέα (10%) πρινανακεφαλαιοποιηθεί πλήρως από το ΤαμείοΧρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ολοκληρώθηκε το βράδυ και το Δ.Σ της Eurobank.

Εν τω μεταξύ ο υπεργασίας

Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότιδεν υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση σταασφαλιστικά Ταμεία για το θέμα τηςανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής.

«Τα Ταμεία έχουναυτονομία στη λήψη αποφάσεων», τόνισεο υπουργός Εργασίας απαντώντας σεερώτηση σχετική με την συμμετοχή τωνασφαλιστικών Ταμείων στην ανακεφαλαιοποίησητης Εθνικής Τράπεζας μετά τη συνάντησήτου με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσηςτης Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα,Χόρστ Ράιχενμπαχ.

«Ως Κυβέρνησηδεν θα κατευθύναμε σε οποιαδήποτεπερίπτωση κάποιο Ταμείο να προβεί ή ναμην προβεί σε τέτοια ενέργεια. Η θέσημας είναι ότι οι ασφαλιστικοί φορείςέχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουνεκτιμώντας το ύψος των διαθεσίμων τουςστο πλαίσιο του συμφέροντος των φορέακαι των ασφαλισμένων του» κατέληξε ουπουργός Εργασίας.

Σημειώνεται ότιτα ασφαλιστικά ταμεία κατέχουν το 16%των μετοχών της εθνικής τράπεζας καισύμφωνα με στελέχη της κοινωνικήςασφάλισης, ενδεχόμενη ΜΗ συμμετοχή τουςστην διαδικασία αύξησης του μετοχικούκεφαλαίου, θα μειώσει δραστικά το ποσοστόπου κατέχουν οδηγώντας σε οικονομικέςαπώλειες.


Keywords
Τυχαία Θέματα