Έτοιμο να συζητήσει αλλαγές το ΔΝΤ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής  αφήνει το ΔΝΤ. «Αν μια κυβέρνηση έχει ιδέες για την καλύτερη επίτευξη των στόχων του προγράμματος τότε είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε», τόνισε ο εκπρόσωπός του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, ερωτηθείς αν το Ταμείο θα δεχθεί προτάσεις για την τροποποίηση του προγράμματος. Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει οποιαδήποτε πρόβλεψη για έξοδο της Ελλάδος από το κοινό νόμισμα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ
είπε πως εάν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα τηρηθούν, οι συνθήκες στη χώρα θα βελτιωθούν. «Σεβόμαστε την Ελλάδα και τις θυσίες των Ελλήνων» δήλωσε ο κ. Ράις, ενώ αναφερόμενος στη φορολογία, τόνισε ότι είναι σημαντικό οι μεταρρυθμίσεις να είναι δίκαιες και όλοι να πληρώνουν τους φόρους τους.

Επίσης, το ΔΝΤ τάχθηκε, υπέρ της αρχής μίας μελλοντικής «τραπεζικής ένωσης» στη ζώνη του ευρώ. Αναφερόμενος στην Ισπανία, ο εκπρόσωπός του Ταμείου δήλωσε ότι προς το παρόν το ΔΝΤ δεν έχει επεξεργαστεί κανένα σχέδιο για να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ιβηρική χερσόνησο.

Αβάσιμες χαρακτήρισε τις πληροφορίες για διαβουλεύσεις της Ισπανίας με το ΔΝΤ, για τον εξωτερικό δανεισμό της, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Λούϊς ντε Γκίντος.
Keywords
Τυχαία Θέματα